Proizvodi koji su me razočarali #2

7/07/2016

Pozdrav drage moje!
Danas vam tipkam post o proizvodima koji su me razočarali, poneki su me čak uspjeli i razljutiti. Prije nego što počnem, moram napomenuti da je ovaj tekst nastao na temelju mog iskustva. Možda će neki od navedenih proizvoda biti vaši HG proizvodi, možda neće...
Nismo svi isti, pa ono što nekome odgovara, drugome neće i obrnuto. Također, moram napomenuti da su ovo brendovi koji su meni iznimno dragi, i većinu proizvoda koje kupujem su proizvodi dolje navedenih brendova. Uostalom, da baš svakome odgovara ista krema, maskara, puder.... bio bi ovo jako dosadan svijet, zar ne!?



Prva ne redu je Balea peel - off maska za lice ili kako ju ja zovem alkohol, alkohol i još malo alkohola. Recenziju njihovih maski imate ovdje. Osim sastava koji mi uopće ne odgovara, nakon upotrebe sam dobila reakciju u obliku crvenog osipa, a čak i nemam osjetljivu kožu. 


sastav peel - off maske


Inače jako volim Avon gelove za tuširanje iz njihove Senses linije, ali ovaj Oriental Sanctuary mi nikako nije odgovarao. Ne sviđa mi se miris, koji me podsjeća na sredstvo za čišćenje. 
Biobaza Clean it all gel za umivanje (linija Hydradiance) mi je u početku korištenja bio odličan, ali nakon nekog vremena mi je toliko isušio kožu da sam ju oporavljala mjesecima. Nisam potrošila ni pola proizvoda. Znam da su ga kolegice koristile s pauzama, ali to je gel za uklanjanje nečistoća s lica, i ja sam ga testirala svakodnevno jer mi nema smisla kupovati još jedan gel za umivanje da bih kožu odmorila od drugog gela. Razočarao me posebno i zbog toga što pripada Hydradiance liniji, čije ime sugerira da će koža biti hidratizirana i blistava. Učinak je bio potpuno suprotan. 


Essence superfine eyeliner mi nije bio dovoljno pigmentiran i razlijevao se u sitne linije. Dugotrajan je, i nakon par puta što sam ga pokušala odstraniti, ali eto pigmentacija nije dovoljna. 
S-he sjenila - kupila sam ih na nekoj akciji za 9 kuna. Bila sam znatiželjna, zbog ničega drugog. Radi se o četiri nijanse sjenila. Sjenila nemaju svoj "pan" (limeno dno) nego su direktno u ambalaži. Zbog okolnosti što su izrazito suha brzo su popucala. Prvo je puknulo crno sjenilo i razletjelo se po svim ostalima. Ambalaža mi također nije ugodna oku. Ne znam što da si mislim, da li je to šminka ili su to Lego kocke?? Da li je to šminka za djecu?
O ovoj nijansi Maybelline Color Tattoo-a sam već negdje pisala da mi nije dobra. Uopće nije dugotrajna na mojim kapcima, što mi je čudno, jer su mi ostale dvije nijanse (Permanent taupe i On and on bronze) odlične i dugotrajne. 



Essence superfine eyeliner
Avon olovka za oči u nijansi Deep Purple mi se činila zanimljiva, jer je nijansa koju inače ne koristim i veselila sam se tome da ju ukomponiram u svoju rutinu šminkanja. No, nije mi uopće dugo trajala na kapcima, boja jednostavno izblijedi u roku sat vremena. Također, sam nanos nijanse je dosta neravnomjeran. 
Avon olovka za oči


Beauty UK pro gel eyeliner u nijansi "cobalt blue" - jako hvaljen proizvod u blogosferi! Zašto? Nemam pojma!! Baš zato što je bio hvaljen sam ga i kupila. 41 kuna za eyeliner! Ali, hvaljen je i piše na ambalaži da je "pro gel" - sigurno vrijedi svake lipe!! Yeah right!!
Ambalaža obećaje svašta:
"Dugotrajan do 24 sata" - Sigurno je tako! Ako ga naneseš na papir i tamo i ostaviš!! Na meni nije trajao ni pola sata. Moram napomenuti da mi kapci uopće nisu masni i da nemam problema sa trajnošću sjenila, niti drugih eyelinera koje koristim. Također, preslikava se!
"Intenzivna boja" - Nakon samo jedne crte nije intenzivna. Mora se proći barem dva puta.
"Vodootporan" - Nije otporan niti na situaciju kada gledam, otvaram i zatvaram oči, čisto sumnjam
(da sumnjam, ne sumljam) da je otporan na vodu.
"U pakiranju se nalazi i profesionalna četkica" - NE! Četkica nije dobrog oblika za precizno nanošenje linije. 
S obzirom na to da sam ja svoj eyeliner kupila u plavoj nijansi jer je bilo ljeto, nema mi druge nego baciti ga u smeće. Da sam kupila smeđi, barem bih ga za obrve mogla iskoristiti. 


CadeaVera hidratantni koncentrat - Inače sam veliki fan CV proizvoda. Jako su dobri, a za jako pristupačnu cijenu. Ali, uvijek se naleti na nešto što ne odgovara. Tako sam ja naletjela na ovaj koncentrat u očajnim pokušajima da hidratiziram kožu. Drugi sastojak je alkohol, koji sigurno neće pružiti hidrataciju. Također, nakon nanošenja koža ostane ljepljiva. Nije me oduševio!

CV sastav
Essence highlighter iz TE "Love letters" - jako sam se veselila ovome highlighteru, ali ostala sam razočarana.. Bila sam u potrazi za rozim highlighterom i mislila sam da će ovo biti pun pogodak! Nažalost, proizvod je jako praškast i mene više asocira na puder sa tu i tamo kojom šljokicom, nego na highlighter.. Uopće ga ne koristim, nego samo stoji u ladici. Srećom, pa je Essence unaprijedio svoju ponudu sa ODLIČNIM highlighterom koji je u njihovoj stalnoj ponudi i od kojeg se ne odvajam! Recenziju tog ljepotana možete pročitati ovdje.


Essence highlighter


Playboy Bronze bunny set - Kozmo pred Božić voli ovakve setove staviti u ponudu. Set se sastoji od bronzera, ruža, highlightera i kremastog sjenila. 
Jedino od svega što donekle valja je bronzer. Toplog je podtona, pa trebam biti oprezna sa nanošenjem da ne bih ispala blatnjava, ali praksom sam uspjela dozirati da to izgleda pristojno. 
Ruž je katastrofa, pun šljokica koje su toliko grube da kada ga nanosim imam osjećaj kao da radim piling. Highlighter smrdi i iskreno nisam ga ni stavljala na lice jer me strah kako bi mi koža reagirala.
Kremastog sjenila ima hrpu, 5 grama. Ali je nepigmentirano i ljepljivo. Ovaj set je po meni bačen novac. 

Gore prema dolje swatchevi: sjenilo - ruž - highlighter

Koji proizvodu su vas razočarali u posljednje vrijeme???

You Might Also Like

12 comments

  1. Žao mi je što si razočarana, ali nasmijala si me nekim komentarima :)) I slažemo se za S-he. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne znam zašto jednostavno ne uvedu P2 umijesto S-he kozmetike!!

      Delete
  2. Probala sam i ja essence eylinere u flomasteru, ali niti jedan me nije oduševio... Berry M s druge strane o da, da, da :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam isprobala Barry M kozmetiku, trenutno mi je odličan Eveline Celebrities eyeliner, pa mi se ne da mijenjati! :)

      Delete
  3. Ima tu dosta proizvoda.
    Srećom, nemam niti jedan. Haha
    Ali koristim druge proizvode navedenih marki.
    Više manje mi sve odgovara. 😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. Koristim i ja puno proizvoda navedenih brendova, ali jednostavno mi ovi nisu odgovarali. U svakom žitu ima kukolja, a ovi proizvodi su to bili za mene! :)

      Delete
  4. Dosta proizvoda te razočaralo, odličan post!

    ReplyDelete
  5. Slažemo se oko Biobaza gela za umivanje. I meni je u početku bio odličan, a onda mi je isušio usnice i to krvnički, doduše, dugo mi je i trebalo dok sam shvatila da je to zbog gela. Šiknula samo napola punu bočicu. U drugu ruku, fluid iz iste linije mi je bio odličan :D

    ReplyDelete
  6. Baš mi je žao da te toliko proizvoda razočaralo. :/ Ali moram reći da si me nasmijala svojim komentarima. :D Ja sam se dva put opekla na CV kozmetiku i zaklela sam se da više nikaj njihovog ne kupujem. Od svega ovoga isprobala sam Avonovu olovku i ok mi je, ništa posebno...Biobazin gel mi odgovara i koristim ga u večernjoj rutini, ostale proizvode nisam probala, niti hoću. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, znam da si mi već bila rekla da ti CV nije dobra. Meni samo gore spomenuti serum nije odgovarao, sve ostalo mi je odlično!

      Delete

Recent posts

StatCounter

Instagram