Catrice HD Liquid Coverage puder - recenzija

9/29/2016










Pozdrav drage moje!!
Danas vam donosim recenziju Catrice HD tekućeg pudera koji je dio novog asortimana za jesen/zimu 2016! Već je izašlo dosta recenzija o ovom puderu, ali svejedno sam odlučila tipkati o njemu.

Krenimo od osnovnih informacija! Dolazi u mat staklenoj bočici koja mu daje prekrasan, elegantan izgled. Moram priznati da sam ga odlučila kupiti čim sam vidjela pakiranje. Nisam ni pročitala za koji tip kože je namijenjen. Jednostavno mi je ambalaža bila prekrasna! Možete si zamisliti sreće kada se ispostavilo da je namijenjen masnoj koži!


Ima čep na odvrtanje sa gumenim vrhom uz pomoć kojeg dozirate proizvod u staklenu pipetu. Ono što me je jako iznenadilo je da je ambalaža jako teška, što mu daje još jedan bod, jer stvarno ostavlja dojam kvalitete. Mogu reći da je ovo "najteži" puder koji posjedujem. 

Redovna cijena je 55,90 kuna, a dostupan je u Muller prodavaonicama. Prodaje se u četiri nijanse, a ja sam kupila nijansu 030 Sand Beige! 

Puder je jako tekući, ali se brzo suši. Prilikom nekoliko dana isprobavanja pudera sam puder dozirala na način da sam prvo nekoliko kapljica stavila na ruku, pa onda četkicom, spužvicom ... nanijela na lice, jer sam se bojala da bi mi se puder, ukoliko bih ga stavljala direktno na lice osušio brže no što bih ga stignula izblendati. 

Prilikom isprobavanja pudera bilježila sam dojmove, svaki dan sam koristila druge "alate nanošenja" i mislim da sam našla način koji meni najbolje odgovara. 

1. dan!!
Nanošenje četkicom za puder (bockalicom) - Nanosila sam ga na prethodno hidratiziranu kožu, bez primera. Puder se treba brzo blendati, daje jako prekrivanje. Puder je bio baš vidljiv na koži i ulazio je u pore. Iznimno je bitno dobro hidratizirati kožu prije samog nanošenja pudera, jer mislim da bi mogao isticati suhe dijelove lica. Nisam nanijela puder u prahu za regulaciju sebuma. 
Nanijela sam ga u 10 sati ujutro, u 14 sati popodne se T-zona već zamastila. Iako se T-zona zamastila, puder nije skliznuo sa lica. Samo sam oko usana primijetila da ga više nema. Puder je ostao na licu sve dok ga nisam skinula, oko 23,30. Nije oksidirao, iako je vani bilo dosta toplo. Prekrivenost mu je odlična, rekla bih od srednje prekrivenosti prema potpunoj. Lijepo se nadograđuje, ali ne treba pretjerivati sa nadogradnjom jer bi se mogao dobiti cakey efekt. 

2. dan!!
Nanošenje spužvicom ( kopija beauty blendera) - Nanijela sam ga na način da sam prvo po jednom obrazu razmazala puder, pa utisnula spužvicom. Na taj način sam dobila puno prirodniji izgled, ali opet sa dosta jakim prekrivanjem. Jedino što sam primijetila da mi treba više proizvoda za takav način nanošenja. Opet nisam nanijela puder za matiranje, jer sam htjela vidjeti koliko će dugo proći da se zasjajim u T-zoni. 
Našminkala sam se u 9 sati ujutro, u 11 sati se mastan sjaj već pojavio u T - zoni.  Iako se spužvicom dobije puno prirodniji izgled, puder ne izdrži do kraja dana. Već oko 17 sati sam primijetila da je velikom većinom nestao sa lica. 

3. dan!!!
Nanošenje bockalicom, ali sam ovaj puta stavila primer!! - Primer je lijepo zagladio površinu kože pa je puder lagano klizio po koži. No, po nekim dijelovima se nanosio neravnomjerno i kada sam išla popravljati nastao je kontraefekt. Na tim mjestima je baš bilo vidljivo da sam ponovno blendala. Također, malo sam pretjerala u količini, pa sam to išla sanirati sa spužvicom, no u kontaktu sa vlažnom spužvicom puder nije najbolje reagirao i nakupio se na par mjesta na koži. Napravile su se kao sitne kapljice koje su se jako brzo posušile, pa ih nisam mogla izblendati. Došlo mi je da se odmah umijem, ali sve u svrhu recenzije! :)

Možete si zamisliti frustracije, već je prošlo par dana, a ja još nisam kliknula sa puderom. I to još sa puderom kojeg svi hvale!! Na kraju sam probala nanijeti puder sa prstima. Taj način se pokazao kao najučinkovitiji! Također, sav sadržaj pipete više ne nanosim na ruku, već ga odmah rasporedim po licu ( čelo, obrazi, nos i brada). Na taj način dobijem najprirodniji izgled na licu, nema problema sa blendanjem, a i mogu utjecati na to kako će mi pore izgledati, jer sa prstima najbolje utisnem puder u kožu. Barem što se ovog pudera tiče.
Swatchevi!!





U potpunosti utapkan puder! Primijetit čete da se plave žilice na ruci jako slabo vide!

Moram priznati da sam se dosta namučila sa ovim puderom dok nisam našla najbolji način da ga nanesem na lice. Finiš koji daje mi se sviđa, a to je onaj satenski mat finiš koji inače preferiram kod pudera. Znači, matirani ste, ali ne onako bezživotno mat, već ima malo sjaja, ali tek toliko. Ne sjajite se kao disko kugla. Puder se uopće ne osjeti na licu i jako se brzo suši. 
Ne bih ga preporučila curama sa suhom kožom lica, a isto tako bih preporučila svima koji ga koriste da prethodno dobro hidratiziraju kožu.
Matira kožu lica, ali samo prvih nekoliko sati (barem meni). Ne ostaje na licu 24 sata, kao što tvrdi. 
Ono što je jako bitno je to da ne oksidira, daje odlično prekrivanje i lako se nadograđuje. Pri nanošenju je bitno dobro ga utapkati u lice.
Ono što sam primijetila u ovih mjesec dana što ga svakodnevno nosim je to da se prilikom znojenja formira u sitne bijele točkice koje se onda tako i posuše, jer realno dok ste vani/ na poslu / školi / faksu ne gledate se stalno u ogledalo da bi odmah to uočile. Meni se te točkice formiraju na čelu i iznad gornje usne. Ali unatoč tome, ovaj puder je ušao u top 3 pudera koje obožavam koristiti.


Da li ste isprobale ovaj puder??? Kako vam se čini? Koji vam je omiljeni puder??

You Might Also Like

7 comments

  1. Probala sam ga i volim ga.
    Iako je puder namijenjen za masnu i mjesovitu kozu te obecaje matiranje, svaki puder na takvoj kozi je potrebno dodatno matirati. Nijedan puder nije cudotvoran i cak se i najskuplje, najbolje pudere poput Estee Lauder Double Wear, treba postaviti na mjesto i matirati. Na taj način će dugo potrajati, a masni sjaj se samo pokupi i dodatno zamatira.
    Na taj nacin kako sam napisala, meni ovaj puder traje cijeli dan. 24 nisam ni probala, ne planiram, ali cijeli dan koliko mi treba izdrzi.
    Jos jedna odlicna stvar je kako sjajno reagira na blic fotkama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, na fotkama izgleda super!!! Ma i ja obavezno matiram lice puderom u prahu, ali sam baš u svrhu recenzije htjela isprobati koliko će izdržati bez sjaja.

      Delete
  2. I ja sam se tako borila s njim...sa kabuki flat četkicom uopće ne izgleda dobro...ful jaka prekrivenost i baš se vidi da nosiš puder što ja ne volim... Blender isto ne funkcionira... Tako da ostaju prsti i na kraju utapkavati blenderom... I ja se i s mat.puderom zasjajim nakon 4 sata...ali blotam se pa dovedem taj sjaj pod kontrolu...
    Trajnost do 8 sati bez da sam na FLEKE što mi odgovara, to tražim u puderu...jedini puder od kojeg se ja ne sjajim i koji ima potpuno prirodnu prekrivenost je Armani Maestro...odlična ali bezobrazno skup...ja sam ga platila u pola cijene jednom korištenog od jedne cure....šmrc, šmrc i znam da ga više nikad neću moći kupiti jer je preskup :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, to je zeznuto kad pronađeš odličan proizvod koji je preskup!! Znaš da ćeš ga kad tad potrošiti, a pitanje je da li ćeš ga moći ponovo kupiti.

      Delete
  3. Nisam probala, ali sam ga škicala jučer u Mulleru, sad je u kompletu s korektorom. Neću ga kupiti samo zato jer sam nedavno kupila L'Orealov pa mi ne treba, ali bi ga voljela imati. :)

    ReplyDelete
  4. Nisam isprobala jer nije za moj tip kože, ali ima divno pakiranje da sam ga samo zbog toga htjela kupiti :D

    ReplyDelete
  5. nemam masnu kožu lica,ali sam ga svejedno kupila, i dobar mi je.. (imam normalnu kožu-ponekad sklonu nastanku akni i prištića na bradi)
    nanosila sam ga kistom, jednu po jednu stranu lica.
    al probat ću i prstima, da vidim koji mi je način bolji

    ReplyDelete

Recent posts

StatCounter

Instagram