Favoriti 2/2018

3/02/2018

Favoriti-2-2018

Danas vam pišem o proizvodima koje sam voljela koristiti u proteklom mjesecu!! Proizvoda nema puno, jer nisam isprobala puno novih proizvoda, a ne želim se ponavljati svakog mjeseca s istim proizvodima. Također, osim dekorativnih i preparativnih proizvoda, u ovom postu vam pišem i o jednoj odličnoj knjizi i seriji koju sam pogledala u jednome dahu!! Ako vas zanimaju moji favoriti, nastavite čitati.

Betty-Barclay-Precious-Moments-parfem

Prvi na redu je Betty Barclay Precious Moments parfem!! Dobila sam ga za Božić i od tada se ne odvajam od njega. Precious Moments je cvjetno - voćni miris. Gornje note su miris zelenog lišća, koji je pomiješan s mirisom crnog ribizla i maline. Srce parfema čini miris božura i frezije, sve protkano mirisom vanilije, karamele, mošusa i drvenih nota. 

Iako dolazi u bočici od 20 ml, vjerujem da će mi jako dugo trajati jer ga ne treba puno! Jako je intenzivan i jako dugo mu se osjeti miris! Ovo je najdugotrajniji parfem u mojoj kolekciji!
Betty Barclay parfeme sam vidjela u Muller drogerijama, pa ih potražite na policama kad sljedeći put budete u Mulleru. Vjerujte mi, nećete požaliti!! 

Catrice-colour-corecting-illuminating-serum-primer-Candlelight

Sljedeći na redu je Catrice Light Correcting serum primer, u nijansi Candlelight. Radi se o tekućem primeru, koji u sebi sadrži reflektirajuće čestice, koje vam daju blistavi izgled. Kad sam radila swatch na ruci, primijetila sam da u sebi ima malo šljokica. No, one se ne vide na licu. Ovo nije primer koji će vam popuniti pore. On će zagladiti  kožu lica i dati onaj zdravi biserni sjaj. Nanosim ga nakon dnevne kreme za lice, a prije tekućeg pudera. Nemojte ga miješati s puderom, jer se puder razdvoji na sastavne dijelove. Probala sam! Ono što mi se posebno sviđa je to što lijepo surađuje sa svim mojim puderima. Neovisno o jačini prekrivanja pudera, blistavi sjaj uspije izbiti na površinu. Osim ove nijanse, Catrice u asortimanu ima još jednu nijansu, koju ću sigurno kupiti!


The-Ordinary-Granactive-Retinoid-5%-in-Squalane

Granactive Retinoid 5% u skvalanu koristim u noćnoj njezi kože lica. Laički opisano, radi se o ulju koje u sebi sadrži retinoid, a skvalan je važan jer služi kao pojačivač upijanja ulja i krema u kožu lica. Koristim ga svaku večer, nakon seruma za lice. Moram priznati da mi se proizvod jako sviđa, jer odlično hidratizira. Svake zime se borim s dehidriranom kožom lica, posebno na čelu, oko nosa i na obrazima. Otkad koristim ovaj proizvod, moram priznati da se ne borim s dehidriranom kožom lica. Detaljnu recenziju o svim The Ordinary proizvodima koje sam isprobala ću pisati ubrzo!

Paula-McLain-Dosegnuti-sunce

Za kraj sam ostavila malo nekozmetičkih favorita! Prva na redu je knjiga Paule McLain - "Dosegnuti sunce". Znate onaj osjećaj kad čitate knjigu i knjiga je toliko dobra da vam je žao pročitati ju?! Upravo to se meni događalo s ovom knjigom. Čitala sam ju na kapaljku, jer mi je prekrasna. Nije tipična tematika koju inače čitam (krimi), ali prošle godine sam pročitala toliko krimića, da su mi malo i dosadili. Ne iznenađuju me više. Trebala mi je pauza od tog žanra, pa sam izabrala ovu knjigu! Beryl Markham je stvarna žena i glavna je junakinja ove knjige. Radi se o prvoj ženi koja je dobila dozvolu za treniranje konja u Africi, o pilotkinji koja je oborila svjetski rekord preletjevši Atlantik, o ženi koju život definitivno nije mazio!
Ako ste gledale film ili čitale knjigu "Moja Afrika" onda će vam većina likova u ovoj knjizi biti poznata. Jer se i ovdje pojavljuje Karen Blixen, Denys Hatton i svi ostali likovi iz tog djela. Lijepo je doživjeti i drugu dimenziju djela Moja Afrika. Inače, knjigu Moja Afrika je napisala Karen Blixen, ali pod pseudonimom Isak Dinesen, jer u to vrijeme žene pisci nisu nailazile na odobravanje. To se posebno vidi iz primjera same Beryl Markham, koja je također napisala knjigu, ali nije koristila pseudonim. Za tu knjigu, pretpostavljam, niste čule!

Big-little-lies

Big Little Lies je serija koju sam pogledala u jednom dahu!! Serija je brza, zanimljiva, napeta!! Pokazuje ženu u cijelosti!! Sve ono lijepo, ali i drugu stranu. Tvrdoglavost, ljubomora, tajne, ogovaranja.. Serija mi se svidjela baš zbog njezine dinamike. Jako je brza i ni u jednom trenutku mi nije bila dosadna. A ono što je iznenađujuće je to što na kraju sve dođe na svoje! Ne želim vam previše odavati, jer sam sigurna da ju nisu svi gledali! Ako ju niste gledale, obavezno ju pogledajte!!


Imamo li kojeg zajedničkog favorita?? Jeste li gledale ovu seriju?? Koje serije gledate?? Dajte mi neke preporuke! 

You Might Also Like

2 comments

  1. Sjajan post draga :) Najvise si me zainteresovala za prajmer od Catrica.Zapratila sam tvoj blog,nadam se da ces uzvratiti :)

    https://sweet16blackpoetry.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  2. Odličan post, jako mi se dopada tvoj blog :)

    ReplyDelete

Recent posts

StatCounter

Instagram