CadeaVera enzimski piling u prahu sa vitaminom C

1/24/2015

Pozdrav drage moje!!

Danas vam donosim davno obećanu recenziju CadeaVera enzimskog pilinga u prahu sa vitaminom C. U uvodnom dijelu ću vas upoznati sa enzimskim pilinzima, a isto tako i sa svojim tipom kože.
Prvo ću krenuti sa enzimskim pilingom!! Što je to, kojim sve tipovima kože takav piling odgovara, koja je uopće njegova svrha.
Enzimski piling je piling koji se na lice nanosi kao maska. Tu nema potrebe za trljanjem lica, kao što je to slučaj sa mehaničkim pilinzima (pilinzi sa zrncima). U sebi, u pravilu, sadržavaju biljne enzime koji uništavaju mrtve stanice i čiste kožu. Na tržištu postoje brojne vrste takvih pilinga, a neki nama dostupni su: Freeman enzimska maska (ananas), Balea enzimska maska (o kojoj nisam čitala pozitivne recenzije), i naravno ja sam našla CadeaVera enzimski piling. Ono po čemu se ovaj piling razlikuje od ostalih navedenih je to da je CV piling u prahu (što me je i privuklo), dok su ostala dva baš u obliku maske za lice.Enzimski pilinzi se preporučuju svim tipovima kože od osjetljive, suhe, pa sve do masne, mješovite i normalne. Nakon upotrebe enzimskog pilinga koža je svježeg izgleda, hidratizirana, poboljšanog tonusa, čišća. Zato što uništava odumrle stanice koje se talože na površini kože, koža nakon upotrebe puno bolje upija kremice, serume i ulja kojom ju hranite nakon pilinga!!

Sad da krenem sa svojim tipom kože. Cure koje me redovito čitaju znaju da imam masnu T-zonu. To se još uvijek nije promijenilo. Također, cure koje me redovito čitaju znaju da sam prije nekoliko tjedana uvela ulja u njegu kože lica, točnije Alverde ulje divlje ruže i kantarianovo ulje. Od tada mi se ostatak kože lica promijenio i mogu reći da mi je koža na obrazima sada normalna. Nemam više dehidriranih, ljuskavih područja po obrazima, ili oko nosa.

Hoćemo sada krenuti na sam proizvod? :)
CadeaVera proizvodi su dostupni isključivo u Muller prodavaonicama. Ponuda im se razlikuje po tome kojoj dobnoj skupini pripadate, pa tako postoji linija proizvoda za mladu kožu sklonu aknama, zatim proizvodi namjenjeni dobnoj skupini 25-30 godina (te proizvode ćete raspoznati po bijeloj ambalaži sa plavim čepom), zatim proizvodi za dobnu skupinu od 35-45 godina (bijela ambalaža sa crvenim čepom) i 50+ dobna skupina (bijela ambalaža sa zlatnim čepom).

Ovaj proizvod je namijenjen dobnoj skupini od 35-45 godina. Kako ja ove godine ulazim u tridesete odlučila sam mu dati šansu. Prvo što me privuklo ovom proizvodu je bila činjenica što se radilo o enzimskom pilingu (kojeg prije nikada nisam probala) u prahu (a na tržištu nisam naišla na enzimski piling koji je u prahu). Sam proizvod dolazi u bočici od čvrste bijele plastike. Čep se može odvrnuti, ali je doziranje zamišljeno tako da se pritisne bijeli dio na čepu. Kad se čep pritisne vidi se otvor kroz koji bi proizvod trebalo istresti u dlan. Meni taj otvor nije nimalo praktičan i ja doziram proizvod tako da odvrnem cijeli čep. Prilikom prvih upotreba mi se znalo dogoditi (tad sam još dozirala proizvod kroz čep) da izađe samo malo proizvoda, pa ja onda malo jače potresem bočicu pa ga izađe previše, a ne mogu ga vratiti natrag u bočicu jer su mi ruke mokre.






Još jedna negativna strana je ta da bočica nije u potpunosti puna. Dapače, proizvoda u bočici ima samo 30 grama. Na deklaraciji je naznačeno da je količina punjenja tehnički uvjetovana. Moram priznati da su mogli smisliti bolju ambalažu za ovaj proizvod.


Kako se koristi: prah se istrese na dlan i promješa se sa vodom. Tu se treba paziti da se ne stavi premalo vode jer onda nastanu zbijene grudice koje ne možete otopiti sa još vode. Znači neka optimalna količina vode kako bi dobile svilenkasto mekanu kremu crvene boje. Zatim sitnim, kružnim pokretima tu smjesu umasirate u navlaženo lice. Naravno izbjegavate područje oko očiju. To ostavite 2-3 minute i isperete mlakom vodom. 

Miris je slab i meni je ugodan. Sam piling ne pecka na koži, jako se brzo osuši pa nema straha da ćete zakapati cijelu kupaonicu. Nema neugodnog zatezanja kože. Ne isušuje kožu, nemam onaj osjećaj da me koža moli za kap hidratantne kreme.

Koža lica mi je nakon korištenja jako mekana i glatka, stvarno izgleda svježije i čišće. Poslije korištenja nema nikakvog crvenila, iritacija ili flekica na mojoj koži. Piling nije agresivan i mislim da bi bio odličan i za osjetljivu kožu. Ne pretjerujem sa korištenjem (koristim ga jednom u tjednu). Sam prah je sitno mljeven i ne grebe kožu. Koža mi nakon korištenja nije reagirala pojavom prištića.

Proizvod ima oznaku veganskog proizvoda. Cijena mu je 31,90 kuna!!

Sastav:
TALC, SODIUM LAUROYL GLUTAMATE, CELLULOSE, AQUA, XANTHAN GUM, ASCORBIC ACID, BEHENYL ALCOHOL, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, HYDROGENATED CASTOR OIL, STEARYL ALCOHOL, PROTEASE, SUBTILISIN, TOCOPHERYL ACETATE, CI 77491


Ako svoju kožu volite održavati raznim pilinzima preporučam vam da probate ovaj. Mislim da će stvarno odgovarati svima. Ja u svakom slučaju planiram ponoviti kupovinu!

Volite li CV preparativnu kozmetiku? Da li ste probale ovaj proizvod? Planirate li ga kupiti?

You Might Also Like

28 comments

  1. Probala sam par cadeavera proizvoda do sada i svi su mi bili stvarno super, ovaj mi se prah čini stvarno jako zanimljiv i mislim da ću ga isprobati :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se sa tobom!! Sve što sam do sada probala je odlično!! Svakako probaj, vjerujem da će ti se svidjeti!! :)

      Delete
  2. Odlična recenzija ;)
    I sama znam koliko je teško pravilno dozirati ovakve proizvode jer sam koristila od Green Girl piling u prahu i moram priznati da sam u početku ludila zbog doziranja :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma da, nekako je pakiranje nezgrapno. Možda bi bilo bolje da su ga stavili u posudicu, pa još sa strane nekakvu žličicu kojom bi se grabio proizvod. Odmah bi se znalo koliko ti proizvoda treba za jednu upotrebu.. :)
      Nisam znala da Green Gril ima u ponudi piling u prahu.. Škicnuti ću :)

      Delete
  3. Uuuu vrlo zanimljivo, znači i to ide na moju WL. Damn svaki post koji pročitam rezultira enormnom veličinom WL :D

    ReplyDelete
  4. Pa mogla bih probati, ali tek kad iduci put budem isla do osijeka, tu mi je najblizi muller :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probaj, imamo sličan tip kože, pa sam uvjerena da bi ti odgovarala!! :)

      Delete
  5. bila sam napisala komentar, ali nije učitalo :D :/
    iščekivala sam ovu recenziju, jer nikada do sada nisam koristila enzimske pilinge, pa je ovo za mene vrlo informativno, lijepo si sve napisala :) CV mi je dostupan, pa svakako isprobam,,
    mogli su tu ambalažu malo bolje smisliti, al oke, proizvod nije preskup, pa se da izdržati :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. I meni je ovo prvi proizvod sa enzimima koji koristim. Bas sam se potrudila obuhvatiti sto vise toga u recenziji kako bi se znalo sto se moze ocekivati od ovakvog tipa proizvoda. Vjerujem da ce ti odgovarati jer imamo slican tip koze. Svakako mi javi dojmove kad isprobas :)

      Delete
  6. Odlična recenzija draga :) Nisam probala ništa od CV proizvoda, kao ni enzimski piling i sad si me baš zaintrigirala s ovim proizvodom kao i s CV kozmetikom pa ću malo pronjuškati kad budem bila u Mulleru :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eto bas mi je drago :). Proizvodi su bas raznovrsni a povoljni. Nadam se da ce ti se piling svidjeti ako ga probas.

      Delete
  7. Super ti je recenzija, ali ja sam se opekla s CV preparatima, tak da ću preskočiti kupovinu, isprobala sam njihovu piling/masku i maramice za čišćenje lica i nijedno mi nije odgovaralo... Mada moram priznati da si me zaintrigirala za enzimske pilinge. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma daj? Sta si imala neku reakciju na proizvode ili? Nisam probala ni maramice ni tu masku. Iz koje je to linije da preskocim? :)

      Delete
    2. Piling mi je strašno isušio lice, a maramice sam samo jednom koristila, ali vjerujem da bi mi i one isušile, a i jako su parfumirane... Hmm, ne bih znala koja je to linija, ali mislim da je za problematičnu kožu do 25-e, a maramice su u zelenom pakiranju. :)

      Delete
    3. To je onda ona linija za mladu kozu. Inace stvarno ne koristim vlazne maramice za lice ali vjerojatno mi se ne bi svidalo to sto ima previse parfema. Ne razumijem zasto to stavljaju a znaju da nije bas najbolje za kozu.

      Delete
  8. Nisam jos isprobala proizvode ovog brenda, a i prvi put se susrecem s pilingom u prahu :) bas mi je drago da sam naletjela na ovaj post i nesto novo naucila :) prije sam izbjegavale pilinge, sad koristim jedan kemijski od Paulas choice i stvarno je lice preporođeno nakon njih :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pilinzi su super stvar, pogotovo za masnu kožu.. Ja pilinge koristim tri puta tjedno.. Dva puta u tjednu slabiji, isto CV piling, a nedjeljom ovaj enzimski. Lijepo mi se koža pročisti od njih, a i malo po malo mi i ožljci nestaju. U ovom trenutku kucam u drvo da mi do jutra ne bi iskočio koji prištić.. To mi se obavezno dogodi kad kazem da mi nešto pomaže oko prištića i ožiljaka :D

      Delete
  9. Obožavam maskice i pilinge za lice :) Do sada se nisam susrela ni sa jednim sličnim proizvodom, a jako bih ga volela isprobati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ovo je i meni prvi proizvod ovakvog tipa. Vjerujem da ga ne bi ni pogledala da nije ovako specifican. Piling u prahu i jos k tome enzimski. Ako ces biti u prilici nabavi ga. :)

      Delete
  10. Nisam koristila još nijedan njihov proizvod, viđala ih jesam po prospektima ali me nijedan nije posebno privukao. Super mi je što sam naletila na ovaj post, nisam znala za enzimske pilinge. Morat ću to malo istražiti ;) -Ane

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svakako istrazi i daj sansu njihovim proizvodima. Meni su odlicni. :)

      Delete
  11. Nisam isprobala ovaj piling, ali mi se sviđa sve što si napisala.. doduše, malo mi je čudna formulacija proizvoda u prahu i isto tako me još više privlači..i def mi se sviša što nekon njega koža ne vapi za kremom..to mi se u posljenje vrijeme zna dogoditi :/ Ako isprobam ovaj piling, usporedit ću mišljenje sa tvojim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako ga isprobaš nadam se da će ti se svidjeti kao i meni!! :)

      Delete
  12. Nisam nikad isprobala ništa slično, ali zvuči mi zanimljivo. Kad potrošim peeling koji trenutno koristim ću baš pogledati ovaj :).

    ReplyDelete
  13. Odličan enzimski piling, i ja koristim koja imam idealno lice, a i svojoj curki 1×tj (jer ima pubertetske aknice i mitesere; koža joj bude čišća i glađa, nakon toga joj na neki prištić piknem cinkove paste i ok), sasvim sam zadovoljna proizvodom.

    ReplyDelete

Recent posts

StatCounter

Instagram