Alverde ulje za lice od divlje ruže

3/08/2015

Bok curke!!

S obzirom da sam skoro završila sa korištenjem ovog divnog ulja, vrijeme je da natipkam svoje dojmove. Moram priznati da sam dugo izbjegavala korištenje proizvoda na bazi ulja, ili bilo kakvih proizvoda koji bi bili premasni za moju ionako masnu kožu/normalnu kožu. Mislim da je takav stav prevladavao kod većine žena sa masnom kožom. A onda su se, unazad nekoliko godina, uvelike počela preporučivati ulja u svakodnevnoj njezi kože.
Slijedom toga sam i sama počela razmišljati o njihovom korištenju, no s rezervom jer ipak imam masnu T-zonu, i donekle normalnu kožu obraza, ali opet osjetljivu kožu na kojoj izbije prištić u roku odmah. Bojala sam se da će mi ovo ulje biti prejako i da će mi začepiti pore, što će onda rezultirati aknama, ili još gore onim odvratnim potkožnim čudovištima. Ali, srečom pa su utisci jako dobri.

Pa krenimo na neke osnovne stvari koje bi vas trebale zanimati:

Cijena: 24,90 kn, ali dosta često se nađe na popustu!
Dostupnost: Alverde kozmetika je dostupna samo u DM prodavaonicama!
Količina: 15 ml
Tip kože kojem je proizvod namijenjen: proizvodi iz linije "divlja ruža" namijenjeni su suhoj koži lica. Osim ulja u asortimanu se još nalaze: dnevna krema, noćna krema, mlijeko za čišćenje lica, tonik, vlažne maramice i maska za lice koja osim ekstrakta divlje ruže u sebi sadrži i shea maslac. Masku ću vjerojatno također isprobati.
Što kaže Alverde o ovom proizvodu:
Proizvod za intenzivnu njegu suhe kože. Dermatološki ispitano. Ne sadrži sintetičke mirise, bojila ni konzervanse. Proizvod je veganskog podrijetla. Koristi se na način da se nanese na očišćeno, ali još uvijek vlažno lice, kako bi se ulje čim bolje upilo u kožu. Za suhu kožu se preporučuje korištenje dva puta na dan. 


Ambalaža je vrlo lijepa i elegantna, moram priznati. Nije ni čudo što su 2013. godine osvojili nagradu za najbolje pakiranje proizvoda. Ne znam zašto, ali ja sam cijelo vrijeme mislila da se radi o plastičnom pakiranju. Vjerojatno je prije bilo plastično?! Sada je pakiranje stvarno kvalitetno. Radi se o mat staklenoj bočici u kojoj se nalazi ulje koje se onda izvlači van sa staklenom pipetom. Pipeta je dovoljno dugačka da izvlači proizvod i kad ga ima još jako malo u bočici. 


Ono što je mene iznenadilo je to da se ustvari radi o vrlo malenoj bočici. Veličinom bih ju usporedila sa klasičnim Essence lakom za nokte. Samog ulja dobijete 15 ml, što je dovoljno po meni. Ja sam svoj primjerak kupila u 12. mjesecu i od tad ga koristim svaku večer i tek sam sad pri kraju sa trošenjem. Samo ulje nije masno, već je više vodenasto. Brzo se upije u kožu. Jedina zamjerka koju ja imam je sam miris proizvoda, koji ili voliš ili se navikneš na njega. Miris je intenzivan i ja sam se morala naviknuti na njega. Ni danas mi ne miriše lijepo.


 Ja ovo ulje koristim samo navečer, jer ipak imam masnu T-zonu. Način na koji ga ja koristi je da se prvo umijem ili uklonim šminku sa lica, ovisno da li sam ju taj dan nosila. Zatim po licu prođem micelarnom otopinom, i dok mi je lice još uvijek vlažno od micelarne onda u kožu umasiram ulje. Količina koja je meni dovoljna za lice i vrat je otprilike pola pipete ili malo manje. Nakon toga, do nedavno, nisam koristila ništa. Eventualno kantarianovo ulje, ako mi je negdje izbio prišt. Ali mi se u zadnjih dva tjedna dosta isušilo lice, što zbog vjetra, što zbog novog pudera kojeg isprobavam, pa sada nakon ulja nanosim još i Balea Aqua kremu za lice, koja je fenomenalna!!!

Ono što sam primjetila na licu svakodnevnim korištenjem ulja je to da se stvarno smanjio broj suhih, ljuskavih područja na obrazima (izuzev gore navedene izvanredne situacije), a u dijelu oko nosa je perutanje u potpunosti prestalo, što je odlično jer mi se tamo uvijek nakupljao puder i to me izluđivalo. Također, smanjilo se i pojavljivanje akni (kucam u drvo tri puta), te se umanjila vidljivost ožiljaka (crvenih flekice) od tih istih akni. Ali, zaslugu za to neću u cijelosti pripisati ovom ulju, jer se po istim mjestima mažem i kantarianovim uljem.

Sastav:


Iako je ovo ulje prvenstveno namijenjeno njezi suhe kože, stvarno ne vidim razloga da ju ne koriste svi tipovi kože. Iz osobnog iskustva, ja ju mogu preporučiti osobama masne, ali osjetljive kože. Nema straha od nereda na licu nakon korištenja ovog ulja. 
Općenito se ulje divlje ruže preporučuje u njezi masne kože i kože sklone aknama. Zbog antibakterijskog djelovanja ulja, ono sprječava upalne procese na koži, što dodatno pomaže u borbi protiv prišteva.

Da li koristite ovo ulje ili možda neko drugo?? Ja ću definitivno ponoviti kupovinu ovog proizvoda, ali moram priznati da razmišljam o isprobavanju ulja od lješnjaka koje je također odlično za njegu masne kože!!

You Might Also Like

36 comments

  1. kao da sam sama pisala recenziju :) imamo sličan tip kože, usudila bi se reći isti,,,
    i sama sam neko vrijeme bila skeprična prema uljima, a zapravo su divan proizvod za kožu :D i sama ih stavljam navečer, kad skinem svu prljavštinu s lica :D i sviđa mi se da nemaš više tih sitnih suhih područja koji i meni smetaju pri nanošenju pudera smetaju,,,
    svakako ću ga nabaviti, sviđa mi se ambalaža njegova i cijena :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svakako ga isprobaj! Ovo je pravo malo povoljno blago! Mislim da je sama ambalaža vrijedna polovicu cijene, jer je stvarno kvalitetna!!

      Delete
  2. Svakako ću ga čekirati iako mi koža nije masna, imam kremu za lice iz te linije i miriše na božur, nadam se da ovo nije daleko :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne znam kako miriše božur :D :D, pa ti ne mogu reći. Ali, recimo meni ne miriše :). Ali pregrmim tih nekoliko minuta dok miris ne nestane, jer se isplati!!

      Delete
  3. Tu sam te čekala :) Neki da sam išla malo u šoping, doduše samo u Muller, i izludila sam među policama, nikako naći ovo ulje koji mi je na wish listi sve otkako sam ga vidjela kod tebe...i onda razočaranje, sjetila se da nema u Mulleru...da je ovaj post uranio par dana, ne bih se izblamirala xD lol, nemoj misliti da te krivim :D hhahah, ugl, recenzija je vrh, i samo mi je potvrdila to da ga mooooram imati.. samo ću priznati da me ovo sa inz+tenzivnim mirisom malo preplašilo zato što sam ja jako osjetljiva na mirise. Većina intenzivnih mi uzrokuje glavobolje i bez obzira što mi se proizvod uistinu sviđa, ja se zbog mirisa moram riješiti proizvoda.. ovo ulje ću definitivno probati, i držim fige da mi miris bude podnošljiv, valjda ću ga nekako "progutati" kao i ti :) :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahah da malo mi je duže trebalo da natipkam ovo, sorry kaj si čekala :D.. Taman sam sad čitala tvoj New in i vidim nema ulja :D!! Da, miris je poprilično intenzivan, ali znaš kako to ide, ono što jednom smrdi drugome miriše :). Nadam se da češ biti zadovoljna!!!

      Delete
    2. e, a sam da znaš da sam se natjerala u šoping samo zbog ulja, hahhaa, a na kraju se vratila sam svim drugim osim njega :D Dm mi nije bio usput :/ al sad bar znam za slj put :) Baš to, možda meni miris na kraju bude divota, i nikad ne znaš dok ne probaš :) tnx na recenziji..a kaj si ovo spominjala za Balea aqua kremu? To je baš krema ili misliš na serum? I rekla si da ulje nanosiš poslije micelarne, da li je onda preporučljivo prije njega nanosit micelarnu ili je tak svejedno? Sorry, ja uvijek hrpu pitanja... :D

      Delete
    3. Nije serum, ovo je baš krema. Mislim da je se zove gel krema, al nemoj me uzeti za riječ. Ona daje baš odličnu hidrataciju, bolju od seruma i miriše predivno!! Ma nemora biti baš striktno micelarna, osim ako ju imaš. Može biti i vlažno lice od obične vode, jer je preporuka da se nanese na vlažno lice jer se ulje bolje upije u kožu na vlažno lice, nego na suho.. Samo ti pitaj kaj god te zanima!! :)

      Delete
    4. aha, hvala ti, budem škicnula i tu kremu kad me put odvede u DM.. :)

      Delete
  4. Koristila sam ovo ulje prošle godine i slažem se da njeguje u smislu da je koža nakon upijanja nevjerojatno meka i glatka. Osobno, imam mješovitu kožu, sklonu aknama, ne pretjerano osjetljivu.
    Ovo ulje sam koristila samo navečer, na okoloočnom području, a samo ponekad bi namazala cijelu lice. Uzrokovala mi je takve potkožne prišteve po obrazima i povrh obraza da nisam mogla vjerovati vlastitim očima, ništa se u mojoj njezi kože nije promijenilo nego ovo ulje i čim sam ga prestala koristiti, prestale su izlazit potkožne akne, trebalo mi je vremena i vremena da saniram taj nered, a i dan danas imam ožiljaka od tih akni.
    Iako je lijepo njegovalo područje oko očiju, ne bi ga više koristila da je zadnji proizvod na svijetu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vidiš kako se iskustva razlikuju. Vjerojatno ti nešto u sastavu nije odgovaralo. Ja ga opet ne nanosim na područje oko očiju, nego samo na lice i stvarno mi ga je koža lica odlično prihvatila..

      Delete
  5. Nisam probala ovo ulje, ali ulja obožavam i redovito ih koristim ;)
    Ostala sam u šoku kada sam pročitala da dolazi u staklenoj bočici o.O Uvijek sam, kao i ti, mislila da se radi o plastičnoj ambalaži.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vjerojatno su mu mijenjali ambalažu onda.. :)

      Delete
  6. Super zvuči, al nakon kaj sam pročitala komentar iznad, malo me obeshrabrilo...moja koža je isto sklona aknama pa sam posebno pažljiva dok biram proizvode za lice...do sad nisam koristila još ni jedno ulje za njegu... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moram priznati da je to prvo loše iskustvo sa Alverde uljem za koje sam čula. Inače su svi zadovoljni, ali svatko ima različitu kožu. Pa makar imali svi masnu, netko može imati masnu ali dehidriranu, netko masnu ali otpornu ... Stvarno smo sve različite i ne paše sve svakome :).. A što se tiče ulja u njezi kože svakako preporučujem!!

      Delete
  7. E sad me ovo baš zainteresiralo, imam suhu kožu i mislim da vrijedi probati. Baš danas čitam kako je dobro staviti kap-dvije ulja u puder, da se ljepše nanosi i razmišljam koje ulje kupiti jer se uopće ne kužim u to, eto kao naručeno :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. To sam i ja čitala! Kao podloga izgleda svježije na licu, ali opet ne masno.. Vjerojatno ću i to probati, jer me baš zanima, samo što kad god se šminkam uvijek se žurim, pa se ne sjetim to napraviti. Jedino mislim da ću ulje dozirati na nekom podlošku ili tanjuriću, pa onda puder na to, u slučaju da mi se ne svidi da ne upropastim puder. :)

      Delete
  8. Izvrstan post! Ulje djeluje poprilično obećavajuće, definitivno bih ga voljela probati, jer također muku mučim sa suhim/ljuskavim područjem na licu, a i koža mi je izuzetno osjetljiva. Baš ću škicnuti ovo ulje sljedeći put kada ću biti u posjetu DM-u ;).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti :)!! Meni se stvarno pokazalo izvrsnim!! A oko ljuskavih podrucja je stvarno pomoglo. Imas moju preporuku :)

      Delete
  9. Baš sam ga neki dan gledala u DM-u,imali su tester,tekstura,upijanje,osjećaj odličan...ali MIRIS nepodnošljiv.
    Inače nisam tip da mi smetaju mirisi kozmetike,ali s obzirom da ide na lice i dosta je intezivno baš mi nešto ne paše :D
    Ali s obzirom da imam suhu kožu..možda i pretrpim i isprobam :)

    ReplyDelete
  10. Da miris definitivno nece pasati svima. Ako ti je stvarno jako smeta moj ti je savjet da das priliku nekom drugom ulju onda. Uvjerena sam da ih ima jos u ponudi po drogerijama. A s obzirom da imas suhu kozu koristila bi ga i ujutro i navecer pa bi ga morala mirisati dva puta na dan :)

    ReplyDelete
  11. Ja sam kupila vec drugu bocicu ovog ulja. Ulja sam pocela koristiti kad sam shvatila da moja nekad masna,aknama sklona koza,vec odavno to nije. Godinama sam ju isusivala gelovima za umivanje i matirajucim kremama,koza mi je bila potpuno dehidrirana. Prvo ulje koje sam koristila je bilo maslinovo,prirodno,nerafinirano. Tad sam shvatila da moja koza vapi za uljem. Potrosila sam i bocicu arganovog ali sam se zadrzala na ruzinom ulju jer mi savrseno odgovara a i cijena je povoljna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja cu ponovno kupiti ovo ulje, jer mi stvarno odgovara. Nisam probala ni jedno drugo ulje, ali sam spremna za eksperimentiranje :)

      Delete
  12. imala sam ga i voljela, kupit cu ga nekad opet, necu u skorije vrijeme, imam neko drugo trenutno :)

    ReplyDelete
  13. Trenutno sam ga kupila i koristim ga, za sad mi se čini ok. Imam mješanu kožu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam pri kraju sa trećom bočicom. Potrošim ga, pa zaboravim kupiti ponovno. Sjetim se kad dobijem komentar na ovu recenziju :D

      Delete
  14. Dali se alarverde ulje divlje ruze moze pomjesat s arganovim uljem,i povecat bolje dejstvo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne znam da li ti je to potrebno. Kakav tip kože imaš? Ja imam dehidrirane obraze i masniju T-zonu, i dovoljno mi je to ulje i onda preko njega krema (dnevna ili noćna). S time da bih ti stvarno preporučila da ne obrišeš skroz lice kad stavljaš ulje, zato što će ti se bolje upiti, a neće samo ostati sjediti na površini kože.

      Delete
  15. Imam mjesovitu kozu,mislila sam arganovo,mozda bi bio bolji ucinak na bore,imam 28god,i polako se vide mim.borice😀,misla sam kao nocnu njegu,pozz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne znam što da ti savjetujem.. Možda da se ipak držiš jednog od tih ulja, da ti ne bude preteško za kožu. Ili da ti ne zatvori pore. Poslije ulja ionako naneseš noćnu kremu. Mislim da bi to trebalo biti sasvim dovoljno...

      Delete
  16. Koristila sam arg,ulje al imam osjecaj,kao da su mi bore izrazene vise na celu od njega,il se to meni cini,dali ulja mogu smetat kozi,nemam nikvi drugi zamjerkiv,jedino to,🌞

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svatko ima drugačiji tip kože, ono što tebi odgovara, ne mora značiti da će odgovarati nekom drugom. I obrnuto. Mislim da ti se samo čini da su ti bore izraženije od arg.ulja. Za to može biti više čimbenika.. Koristiš li svakodnevno kreme za sunčanje? Ja sam na svojoj koži primjetila da i to radi veliku razliku...

      Delete
  17. Da li se to ulje moze dodavati tekućim puderima kako nebi bio toliko suh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dapače, ne samo što puder neće biti suh, neće ti ni ostavljati onaj cakey izgled na licu, a i koži će goditi. To ja inače prakticiram sa puderima koji imaju jako prekrivanje kako ne bih izgledala kao da sam stavila tonu pudera. Ali, preporučujem ti da ga ne staviš u cijeli puder, nego samo na količinu koju planiraš koristiti pri šminkanju. Mala količina je dovoljna, jedna kapljica!! Javi dojam!! :)

      Delete

Recent posts

StatCounter

Instagram