New vs. Old - Catrice 12 H Matt Mousse puder

4/02/2015


Pozdrav drage moje!!
Danas vam donosim još jednu usporednu recenziju iz serije New vs. Old! Prvi post iz ove serije je obuhvatio usporednu recenziju stare i nove verzije Balea Cell Energy seruma, pa ako vas taj post zanima kliknite ovdje. Kao što ste iz samog naslova mogle zaključiti, recenzirati ću Catrice 12h Matt Mousse puder! Prvenstveno ću govoriti o novijoj, poboljšanoj verziji pudera, uz poneki osvrt na staru verziju.

Kad sam vidjela da Catrice izbacuje novu poboljšanu verziju starog pudera, moram priznati da sam bila presretna. Bila sam zadovoljna i sa starom verzijom, jer je to bio jedan od pudera koji je stvarno održao obećanje da će mi koža biti mat! Ne bih se usudila napisati da mi je T-zona bila mat cijelog dana, ali sigurno je bila mat barem duplo više nego kod ostalih pudera koje sam koristila!
Dok je stara verzija pudera nudila samo tri nijanse (od kojih sam ja izabrala najtamniju), nova verzija nudi četiri nijanse. Nove nijanse su 010 Soft Ivory, 020 Nude Rose, 025 Light Beige, 030 Natural Beige. Izbor nijansi ne bi trebao biti težak, jer postoje testeri koji bi nam trebali olakšati izbor! Osim ako ste brzoplete kao ja, onda vam ni testeri neće pomoći! Naime, testirala sam nijansu 025 Light Beige, koja mi je savršeno odgovarala, i onda kad sam došla doma sam shvatila da sam kupila nijansu 020 Nude Rose. Nijansu namijenjenu osobama sa rozim podtonom. Ali, rozi podton u ovom puderu nije toliko jako izražen, pa može proći i na nama sa žutim podtonom!
Mislim da je broj nijansi sasvim dovoljan. Vidjeti ćete na posljednjoj slici da se blendanjem može postići skoro pa jednaka nijansa ovih dvaju pudera.

Lijevo - stara verzija pudera (nijansa 030) - desno - nova verzija (020)
Krenimo od osnovnih informacija:
Cijena: 39,90 kuna!!
Količina i rok trajanja: 16 grama / 12 mjeseci
Dostupnost: DM, Muller, Kozmo
Ambalaža je staklena sa plastičnim čepom, isto kao i kod starije verzije. No, čep kod novije verzije pudera je napravljen od puno tanje plastike, i mislim da bi prejakim zavrtanjem čepa mogao čak i puknuti. S druge strane, kod novije verzije pudera mi se još uvijek nije dogodilo da čep toliko zavrnem da ga poslije ne mogu otvoriti. Što mi se kod stare verzije događa na dnevnoj bazi. Grlo staklene ambalaže kod nove verzije pudera je više i taman široko da četkicom uzimate puder, a da se ne bojite da ćete oštetiti dlake na četkici. Ambalaža je "zaštićena" malenom prozirnom naljepnicom, koja služi sprečavanju otvaranja proizvoda koji nisu testeri! Nije neka zaštita, ali barem se može vidjeti ako je naljepnica odljepljivana, pa onda preskočiti taj primjerak.


Što Catrice kaže o ovom puderu (preuzeto sa službene web stranice):

Tekstura Mousse make-up pudera u pjeni  lagano se nanosi i ostavlja ugodan osjećaj, čak i na suhoj koži. Pore i fine linije vidljivo su prekrivene -  završetak je gladak, puderast i apsolutno prirodan. Za besprijekoran ten.


Moje iskustvo:
Prvo da napomenem da imam osjetljivu kožu lica, masnu T-zonu sa normlanom kožom na obrazima. Na prvi kontakt sa puderom (prvo isprobavanjem prstom ;)) sam odmah primjetila da je nova verzija puno mekša, kremastija i nekako vlažnija od prethodne verzije pudera. Što se teksture pudera tiće, nova verzija mi se više svidjela. 
U fazi isprobavanja sam nanosila puder na više načina:
  • 1. način: samo puder (bez baze) - koža lica je bez sjaja nekih četiri sata, i s obzirom da sam ga nanosila prvi put, rekla bih da sam pretjerala jer se puder definitivno vidio na koži.
  • 2. način: baza + puder - mogu reći da je šminka bila postojana do večeri. Iskreno sam bila zadivljena što su prištići na predjelu brade još uvijek bili kamuflirani, i nisu pokazali svoje ružno lice. Mast na T-zoni je naravno probila nakon 4 sata nošenja pudera, ali nisam niti očekivala da se to neće dogoditi. Nisam nanosila puder u prahu, nego sam samo prešla sa Essence papiričima za upijanje masnoće po tom dijelu.
Što se trajnosti na licu tiće, moram priznati da sam stvarno impresionirana. Ovo je najdugotrajniji drogerijski puder koji sam ja probala (još nisam probala Revlonov Colorstay pa ne mogu usporediti). Puder ne oksidira na mojoj koži, što mi se događalo sa duplo skupljim tekućim puderima. Preporučila bih da ga se nanosi u jako tankom sloju koji će dati srednje prema jakom prekrivanju, a opet neće izgledati kao fasada na licu. A onda, po potrebi, još nanijeti jedan tanak sloj na akne, ožiljke i slično. Puder se jako lako blenda. Ja ga nanosim Essence bockalicom (onom iz LE kolekcije za kojom smo svojedobno svi bili ludi).

Iako Catrice tvrdi da je ovaj puder pogodan i za suhu kožu, ja se stvarno ne bih složila sa time. Puder mi je dosta isušio kožu na obrazima, pa se sad opet borim sa suhim ljuskicama. Preporučujem bogatu hidrataciju prije, a posebno nakon korištenja ovog pudera, i to osobama sa masnom kožom! Ovaj puder definitivno ne bih preporučila nikome sa suhom kožom, a niti sa normalnom kožom.

Što se tiće vidljivog prekrivanja pora i tankih linija, sigurno će biti vidljivo prekrivene, ako pretjerate sa puderom. Pore su definitivno bile vidljive kod nanošenja samog pudera. Kad sam koristila bazu, onda su bile malo manje vidljive. Ne prekriva tanke linije. Mislim, koji puder prekriva tanke linije??




Swatchevi:

Iznad - 020 Nude Rose; Ispod - 030 Warm Beige

Kad se izblendaju ne vidi se pretjerana razlika u nijansama!! Tamnija nijansa bi mogla poslužiti kod konturiranja lica!
Sastav:
CYCLOPENTASILOXANE, DIMETHICONE, PHENYL TRIMETHICONE, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, CYCLOHEXASILOXANE, SILICA, TRIBEHENIN, TALC, C30-45 ALKYL METHICONE, C30-45 OLEFIN, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, METHICONE, PARAFFINUM LIQUIDUM (MINERAL OIL), PHENOXYETHANOL, METHYLPARABEN, ETHYLPARABEN, CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

To su bili moji dojmovi!!! Da li ste isprobale ovaj puder?? Dijelimo li mišljenje??

You Might Also Like

12 comments

  1. Ja sam nekako skeptična prema mousse puderima,loša iskustva čine svoje :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam uvijek imala najbolja iskustva sa mousse puderima i sa puderima kremaste teksture! Klasični tekući puderi mi brzo skliznu sa lica.

      Delete
  2. Isprobala sam staru verziju pudera i stvarno moram reći da je odličan puder što se tiče prekrivanja i trajnosti, no toliko mi je isušio kožu da ju još uvijek, mjesecima već, oporavljam :( Žao mi je, jer samo zbog toga ga se ne usudim koristiti više, a stvarno je dobar :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, i meni je isušio kožu na obrazima (tamo gdje je normalna).. Ali, s obzirom da u noćnoj rutini koristim dva ulja za lice nije toliko strašno. Imam par suhih ljuskica i to je to. Ne koristim ga svakodnevno, već po potrebi. Mislim da mi u protivnom ni ulje ne bi pomoglo :)!

      Delete
  3. Čim sam vidjela da je dobar za masnu kožu, odmah sam se zaljubila :D Iskreno, ovaj sam puder uvijek zaobilazila, iako ne znam zašto, ali znam da ću mu sada posvetiti malo više pažnje :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Za masnu kožu je perfektan, samo nemoj pretjerivati da ju ne isušiš previše ;)!!

      Delete
  4. Nisam isprobala niti staru, a ni novu verziju... odlična recenzija i usporedba, sve važno si obuhvatila. :))

    ReplyDelete
  5. Sviđa mi se recenzija ;)
    Još nisam probala niti jedan mousse puder i moram priznati da me baš i ne privlače :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zašto? :) Ako nemaš masnu kožu nemoj ga ni isprobavati! Ja volim mousse pudere, nekako mi odgovaraju!

      Delete
  6. Super što je povoljan, a učinkovit. :) Odlično zvuči, no preskačem kupovinu jer imam normalan tip kože.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, odličan je! Najdugotrajniji puder u mojoj kolekciji!!

      Delete

Recent posts

StatCounter

Instagram