Mjesec kroz slike!!

9/04/2016

Pozdrav drage moje!!
Već je došao kraj kolovozu, a ja sam tek sad prebacila na laptop slike iz srpnja.. Duga priča, kompjutor se pokvario i sad strepim hoću li moći spasiti sve slike koje sam slikala za blog!! No, da vas ne zamaram mojim problemima, odlučila sam vam pokazati što sam ja to sve radila kroz 7.mjesec! Ako volite slike prirode uživati čete. Hranu nisam slikala, jer mi to nema smisla, a i svaki put kad smo išli jesti bila sam gladna i fotkanje hrane mi nije bilo ni na kraju pameti! :)
Znači da krenem s pričom! Dečko i ja smo išli na more, i odlučili smo da nam se ne da izležavati na plaži po cijele dane, već da ćemo malo istraživati otok! Bili smo na Viru, na kojem ja ljetujem otkad znam za sebe, ali uvijek sam bila lijena istražiti ga malo više. Ove godine sam ga stvarno dobro upoznala!

RASTOKE

Tko se na putu za more nije zaustavio u Rastokama!? Mislim da je barem svatko imao barem pet minuta pauze u Rastokama! Ako niste, morate!! I tu ne mislim na ono ugibalište pored ceste, na kojem se nalazi stol s dvije klupe, već stvarno uđite unutra.. Doživljaj je stvarno poseban!!
Da bi ušli, morate proći preko mosta koji nije najljepši i priznajem mogao se bolje uklopiti u samu prirodu, ali što je tu je! Sigurna sam da je u pitanju bila sigurnost, jer preko toga mosta prolaze i automobili.


Ali, ako samo prođete automobilom nećete imati vremena upiti sve detalje koje nudi ova prekrasna priroda!! Slika dolje je po meni nešto prekrasno, kao da sam bila na setu Hobbita ili Gospodara prstenova!!


Slika dolje je slikana s druge strane mosta! Mislim da sam na tom mostu uhvatila najljepše fotografije. Inače, cijeli taj "turistički dio" je pun zanimljivih ljudi, turista iz daleke Kine koji se simpatično šetkaraju u hlačama na crtu i kišobranima iznad glave!! U tom trenutku sam objašnjavala dečku kako Kineskinje jako drže do blijede puti i usput mu objasnila par koraka u njihovoj kompliciranoj njezi kože! :) 


Kad se prođe most dolazi se do dijela s kafićima.. Mi smo sjeli odmah s lijeve strane u kafić koji nas je privukao zato što je terasa bila točno iznad vode, pa nam je ta lokacija pružala malo osvježenja.. Koje nam nije dugo trebalo, s obzirom na to da je nakon nekih pola sata počela padati kiša! To nas je spriječilo u daljnjem istraživanju ovog prekrasnog mjesta!! No, za sve postoji drugi put!




Kafić ispod kojeg se prelijeva voda!! 

UVALA DRAGA -  OTOK VIR

Već godinama ljetujem na otoku Viru, i već godinama slušam kako ima jedna plaža okružena crvenim stijenama. I nikada si nisam dala truda potražiti tu plažu. Ove godine sam odlučila da je stvarno vrijeme da se upoznam i s drugom stranom otoka kojeg smatram svojim drugim domom! Nedaleko od gužve, čovjeka na čovjeku, hodanja u nepreglednim kolonama nalazi se oaza mira!! Nešto prekrasno! Bilo je svega deset ljudi kada smo mi išli istražiti taj dio otoka! 

Pogled na dio gdje se nalazi cesta!! Između svega ovog zelenila nalazi se asfaltirana cesta!!
Na slici dolje vidi se panoramski pogled s lijeve strane! To sam slikala kada smo se spuštali na tu plažu! Pogled je predivan i sve je bilo jako mirno!!


Pogled s desne strane! U daljini se vidi otok Pag, točnije Pakoštane!!  I naravno, neizostavni prekrasni Velebit!! 


Ovo je također fotografija spuštanja na plažu, ali sada se obrisi otoka već dobro naziru!! Zamislite si da se nađete na samom rubu otoka!!? Čudan je to osjećaj! :) Pozitivno čudan! 


I onda naiđete na ovo!!!







Plaža je pješčana, a koliko sam vidjela i ulaz u more je pješčan! Znači, radi se o djelu prirode koji nije modificiran ljudskom rukom!!


Na povratku smo odlučili svratiti do svjetionika Lanterna, pa sam usput uhvatila nekoliko prekrasnih slika zalaska sunca!! 



ZADAR

U Zadar smo otišli vidjeti Pozdrav suncu i poslušati Orgulje!! I ove godine me Zadar oduševio, iako ga svake godine posjećujem! 
Stablo preko puta Orgulja!! Orgulje nisam slikala jer je bilo previše ljudi!!


Zalazak sunca!!


Eto, malo drugačiji post, ali nadam se da vam se svidio!! Kako ste vi provele ljeto!??

You Might Also Like

8 comments

  1. Divne su ti fotkice i baš mi je drago što ti je bilo lijepo <3. Moje uživanje na moru je bilo nešto kratko i već sam zaboravila i da sam bila, tako da bi mogla ponovno :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. I meni bi dobro došao ponovni odlazak na more, i odmor od strke!! :)

      Delete
  2. Evo ja sam jedna od tih šta se ne zaustavi u Rastokama hahah :D tj. zaustavimo se, uzmemo u onoj eko kućici liker od borovnice i idemo dalje :D ali stvarno predivno izgleda i morat ću navratiti i prošetati na duže malo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Morat ćeš navratiti, baš je prekrasan krajolik!

      Delete
  3. Super post, sviđa mi se kako pišeš i zaista si dobra u tome što radiš, samo nastavi tako, imaš moju podršku! :) Ako želiš pogledaj moj blog i učlani se ako ti se sviđa <3
    I da, u tijeku je giveaway pa se možeš prijaviti :)
    CALLOFBEAUTY

    ReplyDelete

Recent posts

StatCounter

Instagram