Summer reading list

7/31/2017


Danas vam pišem o knjigama koje ću čitati ovoga ljeta!! Neke sam već pročitala kada sam u 6. mjesecu bila na moru, a neke tek dolaze na red. Našlo se tu raznih žanrova, pa bacite oko. Ima za svakog po nešto!!




Prva na redu je knjiga Prijevremeni izbori koju je napisala J.K.Rowling, najpoznatija po serijalu knjiga o Harry Potteru. Knjigu sam kupila na ljetnom sajmu knjiga za samo 40 kuna! Pravi ulov! Prije kupovine nisam čitala recenzije ove knjige, ali sam vidjela na FB stranici Mozaik Knjige da će knjiga biti na velikom popustu na ljetnom sajmu knjiga. Sam izgled korica me privukao, a nećemo se lagati veliki poticaj za kupovinu je bio i taj tko je knjigu napisao. Ako je knjiga upola dobra kao što je bio serijal Harry Potter kupovina će se isplatiti. 
Knjiga na poleđini nema kratak sadržaj, kao što je to slučaj s većinom knjiga, već samo piše:" Veliki roman o malom gradu!" Samo to me je zainteresiralo za knjigu, jer volim takve knjige u kojima se razrađuju stanovnici malenoga grada u kojem svatko svakog zna. Mene to podsjeća na Gilmore Girls! 
Kratak sadržaj glasi:" Kad Barry Fairbrother umre u ranim četrdesetim godinama života, gradić Pagford ostaje u šoku. Pagford je, naizgled, oličenje engleske idile, s trgom popločanim kamenom i drvenom opatijom, ali iza te lijepe slike vodi se pravi rat.
Bogati su zaratili sa siromašnima, tinejdžeri s roditeljima, žene s muževima, a nastavnici su u ratu s učenicima... Pagford nije onakav kakvim se na prvi pogled čini. 
A prazno mjesto u općinskom vijeću koje ostaje nakon Barryjeve smrti ubrzo postaje katalizator za najveći rat koji je gradić dotad vidio. Tko će pobijediti u izborima prepunim strasti, dvoličnosti i neočekivanih otkrića?"

Čini mi se da je ovo pravo štivo za godišnji odmor i jedva čekam da ju počnem čitati!!!


Kako sam u 6. mjesecu bila na kratkom odmoru na Tisku sam kupila knjigu Jill Shalvis "Šuška se". Knjigu sam pročitala u dva dana i htjela sam još. Baš u to vrijeme je izašla nova knjiga iste autorice pa sam joj odlučila dati šansu, a odmah sam kupila i ranije izdanu knjigu "Sve što srce poželi". Knjige "Šuška se" i "Divlja privlačnost" sam pročitala u četiri dana. Fenomenalne su. Iako preferiram krimi romane, ovi su me osvojili!! Sama radnja je divna, humoristična u tolikoj mjeri da se smijete na glas, a onda opet toliko romantična i srcedrapajuća da je pala i pokoja suza. Knjige se tako lako čitaju da jednostavno okrećete stranicu za stranicom, i želite još. U knjizi "Šuška se" su likovi bili odlični i kada sam ju pročitala bila sam tužna što ću u sljedećoj knjizi morati upoznavati nove likove, kada sam se za ove toliko vezala i htjela sam i dalje čitati o njima. Možete si zamisliti moje oduševljenje kada sam shvatila da su ove knjige pisane u serijalu i da su u ostalim knjigama isti likovi. Promaknula mi je jedino prva knjiga koja je bila objavljena kod nas - " Ti si za mene", ali nju ću naručiti putem web shopa. Iako su knjige objavljivane određenim redoslijedom, ništa ne smeta ako prvo pročitate zadnju, jer iako su likovi isti u svakoj knjizi se nalaze u drugačijim situacijama.
Kratak sadržaj:
" Sve što srce poželi" - Nakon tragično okončane akcije spašavanja, Adam Connelly se vraća u gradić Sunshine u Idahu, gdje sa svojom braćom radi u centru za životinje. Jedino što želi je biti sam kako bi zaliječio pretrpljene ozljede i osjećaje krivnje i tuge.
Holly Ried naučila je da nikad ne smije ovisiti o nekom muškarcu. Međutim, onaj koji ju je prije mnogo godina ostavio slomljena srca, upravo je onaj koji joj je sad najpotrebniji. Njezin otac je nestao u udaljenim planinama, a kao najbolji tragač Adam je jedini koji joj može pomoći da ga pronađe. 
Potraga koja ih odvodi u surove planine Bitterroot promijenit će i Hollyn i Adamov pogled na život, suočiti ih s njihovim strahovima i duhovima iz prošlosti i natjerati ih da ponovno otvore svoja srca...
"Divlja privlačnost" - Sunshine, Idaho, mirni je farmerski gradić, savršeno mjesto za skloniti ozlijeđene životinje... ili pronaći sebe sama. Veterinar Dell Connelly naslućuje da postoji razlog zašto je ludo učinkovita i pedantna asistentica Jade pronašla utočište baš u njegovoj klinici.
Jade Bennett presretna je što je umakla asfaltnoj džungli velikoga grada da bi radila s ranjenim životinjama, uz bespomoćnu uličnu mačku koja si je napravila dom pod njenim radnim stolom... a ništa manje ne uživa ni u krasnom pogledu na svog samopouzdanog i nevjerojatno seksi šefa.
Jade je navikla planirati svaki pa i najmanji životni potez, ali Dellovo zavodljivo, izravno ponašanje pobuđuje u njoj nesavladivu žudnju. I premda Dellova prošlost odaje strah od vezivanja, Jadeina snaga i drskost predstavljaju mu izazov komu nijedan muškarac ne bi mogao odoljeti....
"Šuška se" . Vojnika Griffina Reida ne vežu baš najljepše uspomene za odrastanje u malom mjestu Sunshine u Idahu. Vratio se kući samo kako bi se oporavio od ratne ozljede, i dok odbija priznati da je u oslabljenoj formi, toplu utjehu pronalazi u osobi od koje bi je najmanje očekivao.
Kate Evans učiteljica je osnovne škole u Sunshineu, mjestu koje je oduvijek smatrala domom. Sanjajući o daljnjem školovanju i pravoj ljubavi koja će trajati zauvijek, očajnički želi prekinuti monotoniju koja vlada oko nje. Nasreću, izvjestan seksi muškarac upravo je ponovno ušetao u njezin život.
Griffinu je Kate oduvijek bila tek prijateljica mlađe sestre Holly, ali najednom shvaća da je gleda drugim očima. Dok oboje nastoje dokučiti što će sa svojim životima, neizvjesno je  i može li se njihova strastvena afera prometnuti u nešto više....



Posljednju knjigu sam kupila na Interliberu. S obzirom na to da sam pročitala većinu knjiga Jo Nesboa, odlučila sam se pročitati nešto novo. Izbor je pao na knjigu " Opečen" Thomasa Engera. Priznajem, privukao me citat da se radi o novom Jo Nesbou. Knjigu sam počela čitati i sviđa mi se. Lako se čita, radnja je zanimljiva, dobro razrađena i napeta. Glavni protagonist ovog serijala knjiga je Henning Juul koji, za razliku od Harryja Holea, nije policajac već novinar. Ali isto se upušta u razne opasnosti pokušavajući čim bolje istražiti slučaj o kojem izvještava. Nabavila sam i drugi dio serijala koji se zove "Proboden", dok ću treći dio uloviti na ovogodišnjem Interliberu jer bi do tada trebao biti dostupan kod nas. 

Kratak sadržaj glasi: "U šatoru na osami pronađeno je napola zakopano tijelo ubijene i osakaćene žene. 
Henning Juul novinar je kojeg progoni prošlost. Prije dvije godine u požaru je izgubio sina što je na njemu ostavilo duboke emocionalne i fizičke ožiljke. 
Henning se vraća na posao i preuzima priču o ovom slučaju. Za razliku od policije, on počinje sumnjati da ovaj slučaj nije tako jednostavan kakvim se čini...."

Raspisala sam se!! :) Nadam se da ste pročitale post o ovim divnim knjigama i da ste možda pronašle nešto za sebe!!! Koje knjige vi nosite na godišnji odmor???

You Might Also Like

4 comments

  1. divne knjige, Jill S. i ja planiram pročitati <3 sviđa mi se Opečen, zanimljivo mi zvuči :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uh, uživati ćeš u Jill Shalvis!!! Opečen je isto super, ali preporučujem ti da ga loviš na sniženju, jer ovako za dvije knjige daš 300 kn, dok sam ih ja na Interliberu obje platila 100..

      Delete
  2. Nadam se da ćeš sve ovo pročitati :D I da ćeš napisati dojmove, a pogotovo za J.K. Rowling Prijevremeni izbori :D

    www.valentina-grahovac.iz.hr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne brini, ja se čak bojim da će mi ovo biti premalo knjiga za dva tjedna mora!! :) Dojmove ću sigurno napisati!! :) Hvala ti na komentaru!! :*

      Delete

Recent posts

StatCounter

Instagram