Kistovi za šminkanje - e-bay

12/14/2017


Danas vam donosim recenziju jednog jako povoljnog seta kistova za sjenila. Naručila sam ga iz dva razloga. Prvi je taj da mi je kronično falilo kistova za sjenila. Drugi razlog je bio znatiželja!! Zanimalo me da li nešto toliko jeftino može biti dobro! Kakvi su kistovi? Da li su završili u smeću ili ih i dalje koristim?? Saznajte u nastavku!!

Mjesto na kojem uvijek tražim povoljne setove kistova je e-bay. Naravno da je potraga svaki put jedinstvena i da ne možete očekivati da čete uvijek dobiti kvalitetne stvari. Kupnja preko interneta je rizik, jer vi zaista ne vidite proizvod prije kupovine i to što je seller stavio sliku nekih kistova ne mora značiti da će tako izgledati vaši kistovi. O kvaliteti ne moram ni pričati.

Kako sam bila u potrazi za povoljnim kistovima, naišla sam na ove. Svidjela mi se kombinacija boja, a i dlačice su izgledale mekano. Ono zbog čega sam bila sumnjičava je bila njihova cijena. Ja sam ih platila samo 3,50$ (23 kune). Poštarina je bila besplatna. Sada vidim da su još jeftiniji i da koštaju samo 2,95$ (19 kuna). Za 19 kuna u našim drogerijama možete kupiti samo jedan kist, a ja sam kupila set od 12 kistova!!

Seller je bio pouzdan, ocjena od strane kupaca mu je bila pozitivnih 98,2 %. Paketić kistova mi je došao za 2 tjedna. Svaki kist je bio u svojoj zaštitnoj foliji, i onda su još svi zajedno bili zamotani u debelu foliju. 

Prvo sam ih oprala, i kod pranja nijedna dlačica nije ispala. Kod sušenja se izgled kistova nije izmijenio. Drške kistova su napravljene od plastike, a grlo kistova je od aluminija. Kombinacija boja mi kod narudžbe nije bila toliko bitna, ali mi se svidjela. Plastični dio je prljavo bijele boje, a metalni dio je zlatno roze boje. 
Krenimo na recenziju kistova. Kistove sam podijelila u tri skupine, kako bi recenzija bila preglednija. 

Kistovi za blendanje sjenila su mi kronično nedostajali u kolekciji i najbitnije mi je bilo da su oni kvalitetni. Sve ostalo smatram bonusom. Krenimo redom, s lijeva na desno:

Kist za blendanje sjenila s dužim bijelim dlačicama - dlačice su mekane i savitljive, odlično blendaju sjenilo. Dlačice ne grebu po kapku. Ovaj kist koristim za završno blendanje sjenila, kako rub sjenila ne bi bio grub, nego da se lijepo stopi s kožom.
Kist za blendanje sjenila s kraćim bijelim dlačicama - identičan je prvom kistu, samo su dlačice nešto kraće, pa je samim time i malo precizniji.
Kist za blendanje sjenila s bijelim dlačicama - dlačice nisu toliko zbijene u samom grlu kista, pa idu u širinu. Dlačice su jako savitljive, pa se kistom ne može precizno nanijeti sjenilo. On mi služi za blendanje pregiba kapka.
Kist za blendanje sjenila s crno - bijelim dlačicama - odličan kist. Dlačice su nešto gušće zbijene, ali su dlačice na vrhovima jako mekane. Odlično surađuje i s njim je blendanje užasno lagano. Nema te pogreške koju ovaj kist ne može izblendati. :)
Posljednji kist je isto odličan, ima mekane dlačice čiju mekoću bih usporedila s Real Techniques setting brush. 
Na slici ispod imate uvećan prikaz gore opisanih kistova!!



Prva dva kista u ovoj grupi koristim za nanošenje sjenila, šljokica ili pigmenata tapkanjem. Plosnatog su oblika pa su savršeni za to. Puno su tvrđi od ostalih kistova, ali za tapkanje sjenila na kapak su savršeni.
Treći kist koristim za precizno nanošenje tamnih sjenila u pregib oka. Ta sjenila onda blendam nekim od gore opisanih kistova. Zato što je toliko precizan, koristim ga i za nanošenje sjenila na donji kapak. Dlačice su mu identične kao i kod prva dva kista.
Zadnji kist je još manja verzija trećeg kista, i ovaj kist je odličan za nanošenje highlightera u unutarnji kut oka. 


Prvi kist u ovoj skupini koristim za (pogodite što? :) ) nanošenje sjenila u pregib kapka. 
Drugi kist oblikom podsjeća na kist za popunjavanje obrva, ali su dlačice preguste, tj. kist je predebeo za to. Njega koristim za wing kada radim wing liner, ali bez linera :D! 
Precizni ravno rezani kist koristim za nanošenje sjenila na donji kapak. Zbog oblika bi bio odličan i za nanošenje korektora oko obrva da se dobije onaj čisti i uredan izgled obrva.

Dlačice na svim kistovima su sintetičke, ali mekane. Izuzetak su dva kista za tapkanje sjenila na kapak. Kistovi su travel - size, što znači da su kraći od klasičnih kistova, ali usporedila sam ih sa svojim "normalnim" kistovima i razlika je u svega pola centimetra do maksimalno 1 centimetar. 

Bolje i kvalitetnije kistove nisam mogla naručiti. Ovdje se ne vodim onom "kol'ko para tol'ko muzike", jer su ovi kistovi stvarno kvalitetni i u našim drogerijama bi nas za ovaj set oderali za minimalno 150 kuna!! Da, treba ih čekati otprilike 2 tjedna, ali za cca 25 kuna za 12 odličnih kistova mislim da se stvarno isplati biti strpljiv! Strpljen spašen, zar ne? 

You Might Also Like

4 comments

  1. Slažem se s tobom, uvijek se više isplati uzeti tak neke žnj kistove za sitne pare. Makar samo jedan kist bio dobar opet je jeftiniji nego u drogeriji.. :D
    Iako ne mogu se mjerit sa Zoevinim.. To trebaš isprobat, zaboravi heat! :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heat je na putu!! :) A i kistovi će doći na red, ne sumnjam! :)

      Delete
  2. ma ebay je zakon, i sama vrlo rado naručujem s njega, naročito kistove :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja nisam nešto luda za kistovima, oni su mi baš nužno zlo! :) Ali, kad ih moram kupovati onda volim pogledati što se nudi na e-bayu. Ovi kistovi su bili stvarno jako povoljni, a jako su dobri! Bez razmišljanja bi ponovila kupnju.

      Delete

Recent posts

StatCounter

Instagram