Drogerijske maske za lice #2

11/16/2017

Drogerijske maske za lice

Napokon sam isprobala sve maske za lice koje sam kupila u posljednje vrijeme, pa vam donosim grupnu recenziju! Volim maske za lice i osjećaj koji ostavljaju na mojoj koži.. Tu i tamo naiđem na lošu masku, i moram priznati da mi nije bilo svejedno isprobavati ove maske. Napokon mi je lice bilo skroz čisto i nisam htjela upalne procese na koži. Da li su mi se maske svidjele, saznajte u nastavku...




Essence time to wake up maska za lice

Prva u redu maski koja je došla na isprobavanje bila je Essence "Time to wake up" sheet maska. Radi se o hidratantnoj maski koja je namijenjena umanjenju znakova umora, brze prehrane i tulumarenja. Maska je, zaključujući na temelju opisa, namijenjena teenagerima, ali ja volim sheet maske pa sam ju i ja kupila. Mislim, i ja sam umorna i ponekad jedem brzu hranu.
Maska je obogaćena hidratantnom formulom, a sadrži soju i ekstrakt baobaba koji pomažu da se koža oporavi i osvježi poslije napornog dana i manjka sna. 
Najviše sam se bojala isprobati ovu masku, jer sam se u prošlosti opekla koristeći Essence proizvode za njegu lica. Isprobavala sam njihovu kremu za lice koja mi je napravila užasan nered na licu. Ali, kad sam ju već kupila odlučila sam ju isprobati.

U ambalaži se nalazi jedna "plahtica" koja je bogato natopljena proizvodom. Znači maska je samo za jednu upotrebu. Ovu masku je preporučljivo koristiti najviše dva puta na tjedan. Također, ako želite da vas maska hladi možete ju staviti u hladnjak na par minuta. Ja to inače radim sa sheet maskama, ali ovu nisam stavila u hladnjak i neovisno o tome me je hladila. 

Koristi se tako da ju stavite na prethodno oprano lice i ostavite 15 minuta da se proizvod upije u kožu lica. Ja uvijek takve maske ostavim i duže na licu. Kod većine ovakvih maski mi je plahtica suha već nakon 20 minuta, ali ova se nije u potpunosti osušila. Nakon uklanjanja maske, višak proizvoda koji je ostao na koži je potrebno umasirati u lice. To sam i ja napravila, ali sam se kasnije išla umiti jer sam ju osjetila na koži. Nakon toga sam umasirala ulje koje koristim svake večeri. 

Miris joj je malo čudan, mene je podsjećala na miris vlage! Znam, smiješno je, ali eto moj nos je osjetljiv na mirise. :D Maska daje baš lijepu injekciju hidratacije i meni se sviđa. Iskreno, očekivala sam puno privlačniji miris i kada sam ju pomirisala nije mi baš bilo svejedno staviti ju na lice. Ali, srećom nije bilo nikakvih iritacija nakon korištenja. Nije peckala za kožu tijekom korištenja, već naprotiv hladila je. Nije bilo ni crvenila, a ujutro mi je koža izgledala zdravije, svježe, odmoreno i nahranjeno. Maska mi se sviđa i kupila bih ju opet. 

Essence maska za lice sastav
Essence "Time to wake up" sheet maska - sastav
Sljedeće na redu su Balea maske za lice. S obzirom na to da su nam još samo one ostale za recenzirati, ovdje ću vam napisati sve ono što im je zajedničko, a onda ću ih zasebno recenzirati ispod svake slike.
Sve maske su noćne maske i zajedničko im je to da sve u sebi sadrže hyaluron. Količina koju dobijete je 8 ml što se na prvu može činiti malo, ali stvarno nije. U paketiću se nalazi dovoljno maske za 5 - 6 korištenja. Kod korištenja nisam štedjela masku i nanosila sam ju u dva sloja na licu i na vratu. Cijena je 9,90 kuna. 
U ponudi se nalaze 4 vrste maske, a ja sam kupila tri vrste. Jednu sam zabunom kupila dva puta, jer sam ih kupovala u dva navrata. A i trebali su možda pakiranja osmisliti u različitim bojama, jer sam ja baš fulala masku u svijetlo zelenom/tamno zelenom pakiranju.. Četvrta je mogla biti u žutom pakiranju, da se u startu razlikuje od drugih maskica..

Sve maske se koriste na isti način. Nanose se navečer na čisto lice i ostave se preko noći. Ujutro se umije lice na uobičajen način i obavi se dnevna njega kože. 
Maska se može koristiti i preko dana tako da se nanese na kožu i ispere nakon 15 - 20 minuta. Na taj ju način nisam koristila, jer nisam imala vremena.
U uputama za korištenje ništa ne piše o tome stavlja li se noćna krema na masku, pa sam koristila samo masku kao noćnu njegu. Ni jedna maska nema miris, što me ugodno iznenadilo. Inače su Balea proizvodi poznati kao jako mirišljavi, ali ne nedostaju mi parfem u njezi kože, pa im je to veliki plus. 


Balea noćna maska za lice hijaluron alge

Prva na redu korištenja je bila Balea pročišćavajuća noćna maska (hijaluron + alge). Ona bi trebala dubinski čistiti i hidratizirati kožu. Maska izgledom podsjeća na gel za kosu plave boje. Masku sam nanosila u dva navrata. Prvi, tanki sloj, sam namazala na lice i vrat, kad se on osušio onda sam namazala drugi sloj. Ova maska se dosta dugo upija u kožu. Drugi sloj se nije upio niti nakon 10 minuta, osjetim ju na koži, a kad prođem prstima po koži vidim da mi je koža ljepljiva. Ne bih preporučila da ju se nanosi neposredno prije spavanja, jer čete sve što ste namazale na lice obrisati od jastuk. 

Taman sam u vrijeme korištenja ove maske imala veliki komad isušene kože na čelu. Bio je dosta vidljiv i ljuskav. Sa strane hidratacije me je ova maska oduševila, jer je suhi dio nestao nakon samo dva korištenja. Sa strane pročišćavanja, ne znam baš. U to vrijeme sam imala prištić na bradi i moram priznati da je prištić nestao nakon dva dana, bez upale, bez ožiljka. Ali su mi se u to vrijeme na licu pojavila tri nova prištića, od kojih je jedan bio na vratu. Na vratu nikada nisam imala prištić, pa mi je to bilo čudno. No, unatoč tome što su se prištevi pojavljivali jako brzo su prolazili. E sad ja ne znam da li je maska izvlačila nečistoće iz kože ili mi je jednostavno stvarala prištiće. 

Ako zanemarim prištiće, koža lica mi je ujutro bilo blistava, zdravog izgleda, hidratizirana. Što se tiče ove maske imam podvojene osjećaje samo zato što ne znam da li mi je ona izazivala prištiće. Sve ostalo je bilo odlično. 

Balea noćna maska za lice hijaluron divlja ruža

Zatim sam koristila Balea učvršćujuću noćnu masku ( hijaluron + divlja ruža). Ona smanjuje bore i hidratizira preko noći. Ova maska nema gelastu teksturu, već me više podsjeća na losion za tijelo. Baš iz tog razloga se ova maska upija jako brzo u kožu i moram priznati da mi se to sviđa. Čak se i drugi sloj maske osuši u roku cca. 3 minute. Naravno da ne mogu reći da mi je ova maska smanjila bore, jer to bi bila čista laž. Mislim da to nitko ne može očekivati od korištenja jedne kapsule ove maske. Možda, ako se kupi cijeli asortiman ove maske i koristi se kroz par mjeseci, ali i onda je to samo možda! 
Maska je hidratizirala kožu i nije mi izazvala prištiće!! Koža lica mi je nakon umivanja ujutro bila svježa, blistava, izgledala je zdravo i moram priznati da sam zadovoljna ovom maskom!!

Balea noćna maska za lice hijaluron ulje avokada

Zadnja maska koju sam koristila je Balea hranjiva noćna maska ( hijaluron + ulje avokada). Ovdje se čak osjetio miris, ali jako jako slabo.  Maska intenzivno hidratizira preko noći. Isto me podsjeća na losion za tijelo i jako se brzo upija u kožu. Lijepo je hidratizirala lice. Lice mi je ujutro izgledalo svježe, nahranjeno i hidratizirano. Ostavljala je isti učinak kao i ona od hijalurona i divlje ruže. 

Moram priznati da su mi se jako svidjele Balea noćne maske za lice. Osim hidratacije, natjerale su me na svakodnevno korištenje, što inače ne radim. 
Iako na ambalaži piše da je ovo maska za samo jedno korištenje, ne slažem se s time jer proizvoda ima jako puno u kapsuli. Ja svoje maske nisam selila u drugu ambalažu, nego sam ponovno stavila foliju na masku. Maska se nije osušila, promijenila boju ili teksturu. Bila je ista kao i kada sam ju otvorila. Tako da nema straha od toga da će se pokvariti. Da li bih ih kupila opet?? Sigurno bi!! Moram priznati da mi i fale u noćnoj rutini!

Jeste li isprobale ove maske za lice?? Kakve su vam?? Koje maske za lice vi koristite? Koliko često koristite maske za lice??





You Might Also Like

14 comments

  1. Ja sam isprobala samo plavu i baš lijepo osvježi lice i koža izgleda blistavije, što se tiče hidratacije, nisam vidjela neki pomak. Imam želju još isprobati i ovu od avokada.
    Što se tiče sastojaka, niti jedna neće ukloniti prištiće niti ih sanirati, a definitvno neće ukloniti bore! Sadrže sastojke koji će samo hidratizirati kožu i eventualno je učiniti blistavijom i to je to. Za te pare, sasvim solidne maske.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni se plava maska pokazala najboljom što se tiče hidratacije. Akne su se pojavile, ali su jako brzo otišle, brže nego inače. Maska od ulja avokada mi je bila ok, brže se upila u kožu, ali mislim da ne hidratizira toliko kao plava maska. Roza maska nije namijenjena uklanjanju bora, nadam se da su svi svjesni da se bore ne mogu uklanjati maskama. Maske su tu eventualno da se smanji pojava novih bora, a mislim da je to bio cilj ove maske. Da li djeluje ili ne, ne znam jer sam iskoristila samo jednu kapsulu.

      Delete
  2. Balea maske moram obavezno da isprobam, preslatke su :)

    pohgledaj moj blog ako zelis

    oazalepote.blogspot.rs

    <3

    ReplyDelete
  3. Isprobala sam ove balea maskice u kapsulama i baš mi odgovaraju. Plavu sam kupovala već 5-6 puta. :)
    https://little-diary-by-jovana.blogspot.rs/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jesu se tebi možda pojavile akne nakon korištenja?? I meni su odlične, baš lijepo nadopune večernju rutinu! :)

      Delete
    2. Nisu mi se pojavile akne posle ove maske, a imam jako osetljivu kožu lica. :)

      Delete
    3. Možda ni meni onda nisu zbog maske.. Možda je od čokolade.. :D :D Imala sam par cheat obroka tih dana, pa je vjerojatno organizam reagirao na hranu! A ja odmah posumnjala u masku!! :D

      Delete
  4. Kupila sam ovu Essence masku i neke od ovih Balea kapsulica, za sada sam probala samo plavu Balea i ok mi je, ali ništa spektakularno. 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni su sasvim ok! Bolje od onih koje su u njihovoj stalnoj postavi! :)

      Delete
  5. Nisam ih do sad isprobala, ali posle citanje definitivno hocu jer mi kozi lica bas fali hidratacije. Odlican post ❤

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadam se da će ti pomoći, jer meni jesu!! Samo što ih više ne viđam u drogerijama, barem ove Baleine! Nadam se da ih još ima negdje za kupiti!

      Delete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. Isprobala sam samo plavu i bila mi je ok, kupila sam je zbog slatkog pakovanja 😆

    xbeautyplace.blogspot.rs 🐞💄

    ReplyDelete

Recent posts

StatCounter

Instagram