Borba okoloočnih krema

9/21/2014


Bok!!
Danas sam skupila kreme za područje oko očiju koje sam koristila, iskoristila ili još uvijek koristim, u svrhu neke skupne recenzije!! Neke su mi odlične, a neke idu u kantu za smeće nakon što natipkam ovaj post!!! Cijena ni jedne kreme ne prelazi 30 kuna.



Prvo moram napomenuti da mi je područje oko očiju suho, ne ekstremno dehidrirano, ali vidi se razlika kad nanesem šminku na kremu i kad ju nanesem bez kreme. Bez kreme su linije oko oka (borice) naglašenije i šminka ne izgleda toliko dobro, baš se vidi da fali hidratacije.

CadeaVera Collagen krema za područje oko očiju (15 ml)
 
25+ godina

Što kaže proizvođač:
Krema sa morskim kolagenom i ekstraktom nara namijenjena za sve tipove kože, bez mirisa. Proizvod ublažava bore na području oko očiju i prekriva reflektirajućim pigmentima. Svakodnevnom upotrebom proizvod pospješuje elastičnost kože i hidratizira područje oko očiju, te koža postaje glađa.
Morski kolagen - male kuglice prodiru u kožu, te u doticaju s vlagom dobivaju na volumenu i ravnaju površinu kože.
Ekstrakt nara - intenzivno hidratizira kožu. 
Kompleks lipida, ulje badema, jojobe i makadamije  njeguju kožu, štite ju i održavaju ravnotežu kože.
Što kažem ja:
Proizvod stvarno lijepo hidratizira područje oko očiju. Reflektirajuće pigmente nisam primjetila :D!!! Krema je srednje gusta, i lijepo se i brzo upija. Potpuno sam ju potrošila i znam da sam bila jako zadovoljna njome, ali kao i sve žene volim isprobavati nove stvari i nisam ju ponovno kupila.
Krema je bez mirisa, i na ambalaži je također naznačeno da je bez parfema. Dostupna je u Muller prodavaonicama.
Dolazi u tubici od mekane plastike, i dozira se laganim stiskom na ambalažu. Ambalaža je izdržala cijelo vrijeme upotrebe, to je nešto što se i ne treba posebno pisati, ali ambalaža jedne se potrgala nakon tri korištenja, pa zato pišem.

Sastav:
AQUA, GLYCERIN, MACADAMIA TERNIFOLIA SEED OIL, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL, CETEARYL ALCOHOL, ETHYLGEXYL ISONONANOATE, PENTYLENE GLYCOL, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL, CETEARYL GLUCOSIDE, PENTAERYTHRITYL TETRAISOSTEARATE, PHENOXYETHANOL, SILICA, PANTHENOL, TOCOPHERYL ACETATE, MAGNESIUM ALUMINUM SILICATE, SODIUM CETEARYL SULFATE, POTASSIUM SORBATE, XANTHAN GUM, ALLANTOIN, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PUNICA GRANATUM FRUIT EXTRACT, CITRIC ACID, SILICA DIMETHYL SILYLATE, BUTYLENE GLYCOL, MAGNESIUM ASCORBYL PHOSPHATE, SODIUM CHONDROITIN SULFATE, CECITHIN, CAPRYLYL GLYCOL, PANTOLACTONE, ATELOCOLLAGEN, HEXYLENE GLYCOL, SORBIC ACID, ALCOHOL, BENZOIC ACID, DEHYDROACETIC ACID, CI 77491, CI 77891

Balea krema protiv bora za područje oko očiju sa sastojkom Q10 i omega kompleksom (15 ml)


Krema također dolazi u mekanoj plastičnoj tubici, te se proizvod lagano dozira. Proizvođač, između ostalog navodi da krema zaglađuje područje oko očiju, te da će se redovitom primjenom smanjiti bore oko očiju. Krema je bez mirisa. Sama tekstura kreme je jako gusta.
Sposobnost upijanja je nikakva, i tapkanjem kreme u područje oko očiju prije možete zaraditi šljivu pod okom nego dovesti do toga da se krema upije. Gornja slika sa utapkanom kremom - tapkala sam otprilike minutu i ništa, a da mi se okoloočna krema nanosi 5 minuta, e pa ne može!! Kremu ne bih kupila niti preporučila!!

Sastav:
AQUA, GLYCERIN, DICAPRYLYL ETHER, CAPRYLIC TRIGLYCERIDE, ISOSTEARYL ISOSTEARATE, OCTYLDODECANOL, CI77891, MYRISTYL MYRISTATE, ARACHIDYL ALCOHOL, CARTHAMUS TINCTORIUS SEED OIL, TOCOPHERYL ACETATE, PANTHENOL, ASCORBYL TETRAISOPALMITATE, UBIQUINONE, BEHENYL ALCOHOL, XANTHAN GUM, CARBOMER, ARACHIDYL GLUCOSIDE, SODIUM ACRYLATES...

Avon krema za područje oko očiju s echinaceom i bijelim čajem (25 ml)
30+ godina
Što kaže proizvođač
Namijenjeno za normalnu ili kombiniranu kožu. Trenutačno hidratizira i pomaže vračanju izgubljene vlage koži. Koža je glađa nakon aplikacije.

Što kažem ja:
Ovo je krema koju trenutno koristim. Dolazi u količini od 25 ml, što je stvarno puno za okoloočnu kremu, jer je neko standardno pakiranje od 15 ml. Tekstura kreme je najprozračnija od svih navedenih i brzo se upije. Lijepo mi hidratizira kožu, zadovoljna sam kako mi se make up ponaša na njoj. No problem je taj da se ambalaža strgala nakon doslovno 3 korištenja, pa sam kremu iscijedila u potrošeno tester pakiranje drugog proizvoda.
Sastav:
AQUA, GLYCERIN, BUTYLENE GLYCOL, ISOPROPYL PALMITATE, ETHYLHEXYL PALMITATE, CETEARYL ALCOHOL, CYCLOPENTASILOXANE, PEG-20 METHYL, GLUCOSE SESQUISTEARATE.....

Ne razumijem se u sastojke, ali nekako mi se čini da su najbolji sastojci kod CV kreme. Sve u svemu, pobjednik, i to apsolutni je CadeaVera krema za područje oko očiju!! Izdržao je sve testove :)

Koja je vaša najdraža krema za područje oko očiju?? Koju trenutno koristite?

You Might Also Like

5 comments

  1. Nemam neku posebnu kremu za oko očiju, trenutno mažem kokosovo ulje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daj mi reci kak to funkcionira? Kakvo ti je podrucje oko ociju?

      Delete
    2. nije previse zahtevno, nje suvo. Samo malo istopim ulje, uvece pred spavanje namazem :)

      Delete
  2. Trenutno trosim upravo ovu Avonovu kremu i stvarno sam zadovoljna,lepo hidrira,mada mi podrucje oko ociju nije suvo tu su godine koje opominju na hidrataciju:) Ranije sam koristila i Bioten i neku plavu Baleinu,ali ova mi je pun pogodak! I napokon da neko spomene ovu odlicnu kremicu:) Kris

    ReplyDelete
  3. Baš mi je drago da ti se sviđa ta kremica. Ja sam evo svoju baš neki dan potrošila i sad ne znam šta ću dalje :D!!! Vjerojatno ću isprobati Baleinu Cell Energy...

    ReplyDelete

Recent posts

StatCounter

Instagram