Proizvodi koji su me razočarali #1

11/30/2014

Danas vam donosim post o proizvodima koji su me razočarali!! Ja volim čitati ovakve postove, pa se nadam da ćete i vi uživati čitajući.


Prije nego što krenem, moram naglasiti da su ovo proizvodi koji nisu odgovarali meni i to zasigurno ne znači da neće valjati ili da ne valja  nekoj od vas. Svatko traži nešto drugo od određenog proizvoda, a isto tako ukusi se razlikuju, potrebe kože se razlikuju, pa onda i dojmovi o proizvodima. Ja vam pišem o mom iskustvu! Pa krenimo:

Essence My skin matirajuća krema za lice
Proizvođač tvrdi da ova krema pruža 12-satni mat efekt. Krema je namjenjena normalnoj i masnoj koži. Hidratizira kožu i čini ju mekom! Ima voćni miris.
Moje iskustvo - koristila sam ju jednom i rezultat su bile crvene, upaljene akne! Nešto mi definitivno nije odgovaralo u sastavu te kreme. Krema je lagane, gelaste teksture, brzo se upija, ali sigurno ne pruža 12 - satni mat efekt! To je stvarno nerealno očekivati!! Maksimalno 2 sata bez sjaja i to je to! 12 sati eventualno ako imate suhu kožu :D!! Miris je voćni, ali apsolutno umjetno voćni, meni čak i smeta.. Ovu kremu neću proslijediti nikome, nego ide direktno u smeće. Ovo je bio moj prvi izlet u Essence preparativu i zasigurno i zadnji!!

Obratite pažnju na kutiju - u gornjem desnom kutu piše "all day mattified skin", a na licu kutije piše "12 h mattifying effect" :)

Sastav kreme
Balea fluid protiv prištića 
Proizvođač tvrdi da ovaj fluid suzbija akne i mitesere!!??
Moje iskustvo - Fluid koji suzbija mitesere?? Sretno mu bilo!:) Ovo sam kupila prvenstveno za brata koji muku mući sa adolescentskom kožom, ali naravno da sam i ja probala :). Ovaj proizvod nama nije uopće pomogao! Ne radi ništa, njegove upaljene akne su i dalje bile upaljene, moje upale se nisu umirile, crvenilo nije nestalo. Potrošili smo ga do kraja, jer eto da ne bacimo kremu, ali definitivno ne kupujem više. Daljnji problem je bio što je taj fluid (tekućina) dosta rijedak, pa ga, s obzirom da tubica stoji na čepu, prilikom upotrebe izleti puno previše, negdje za 5 upotreba. Inače volim Baleinu preparativu, ali ovo je po meni promašaj.

Kozmo piling za lice (marelica, zelena glina)
Proizvođač tvrdi da ovaj piling otklanja odumrle stanice s površine lica i vrata. Prirodna pilirajuća zrnca nježne teksture aktivno čiste epidermu, povećavaju tonus i ostavljaju ugodan osjećaj svježine. Nakon primjene pilinga lice je nježno, glatko i zategnuto.
Moje iskustvo - ovaj piling sam kupila jer je svojedobno bio jako hvaljen po blogovima, ali eto meni nikako nije odgovarao. Prvo što mi se ne sviđa je ta kremoznost, nakon korištenja mi je ostao mastan sloj na licu. Ima premalo pilirajućih zrnaca u sebi, za moj ukus (vidjet ćete na slici dolje). Ne znam koliko bih pilinga trebala istisnuti iz tubice da dobijem dovoljan broj zrnaca! Nisam ga potrošila do kraja, jer mi ne paše! Na žalost ide u smeće.

 I onda kad otvorite piling dogodi se ovo!??

Onda stisnete malo jače i izađe proizvod!! Baš je efektno, kaj ne? :D Malo karikiram, razumijem da se konzistencija razdvojila od nekorištenja.

Evo, ovdje se najbolje vidi kako tih zrnaca ima malo. Premalo.

CadeaVera maska za čišćenje lica (ulje čajevca i bijela glina) 
Proizvođač tvrdi da je ova maska primjerena za sve tipove kože, da ublažava pore, upija višak masnoće i temeljito čisti kožu. Alantoin i pantenol umiruju nadraženu kožu, obavljajući istu čineći je podatnom, mekom i hidratiziranom.
Moje iskustvo - ja jako volim CV proizvode, ali jako. I njihove maske obožavam, sve!! Osim ove! Ova maska je na mojoj masnoj i tada poprilično tolerantnoj koži prouzročila takvo peckanje, crvene fleke!! Ma kakvo peckanje, nekakvu vrućinu! Znate da njihove maske dolaze u dva mala džepića, donji sam potrošila tad, a ovaj ide ravno u smeće!! Ako je takvu reakciju imala moja koža, zamislite kako bi reagirala osjetljiva koža..

Balea Q10 krema za područje oko očiju
Sve što mislim o ovoj kremi možete pročitati ovdje.


Moment make-up ultra light gloss
Sjajilo u bordo boji. Ako niste upoznate sa Moment make - up proizvodima, dostupni su u Offertisimi i poznati su po njihovim i više nego kvalitetnim lakovima za nokte. S obzirom da sam imala sreće sa lakovima, htjela sam isprobati i ostale proizvode, te sam se odlučila za ovo sjajilo (9 kn). Koristila sam ga samo jednom, i sve je bilo odlično, a kad sam ga htjela koristiti drugi put (u razmaku od nekih tjedan dana)smrdilo je po nekakvim kemikalijama. U smeću je :)


Essence I love stage primer za sjenilo
Ovo sam isto kupila jer je bilo obožavano u blogosferi. Mnogima je odgovaralo, ali meni ne. Kad ga nanesem na kapak pecka me, ne produžava postojanost sjenila, niti su boje nešto intenzivnije. Sjenila mi izgledaju kao da ni nemam bazu, nakon 2 sata mi se nakupe u pregibu oka. Iako nisam zadovoljna, ne leti u smeće. Iskoristit ću ga za swatchanje na ruci ( za svrhe bloga ).

Eveline pure control ultra effective roll - on
Dok pišem naziv ovog proizvoda smijem se. Ovaj proizvod obećava da će smiriti upale, odmah odstraniti nepravilnosti i spriječiti nastajanje novih. Alantoin smiruje iritacije i crvenila, odstranjuje mrlje. Djeluje trenutno antibakterijski.
Moje iskustvo - jedino što ovaj proizvod radi je da umiruje crvenilo, ali tu vjerojatno veliku ulogu ima i hladna metalna kuglica kojom se prelazi preko upaljenog prištića. Sigurno ne odstranjuje nepravilnosti ODMAH kao što je to navedeno na kutiji, a da sprječava nastanak novih ne bi imala toliko proizvoda protiv akni u kupaoni, a ni u ovom postu.


Signal pasta za zube (White now triple power)
Sve mi želimo biserno bijele zube, zar ne? Eto i ja si želim takve zube, ali ne na 5 minuta koliko su mi zubi bili bijeli nakon korištenja ove paste za zube. Znači kad operete zube oni su bijeli, i onda ste recimo žedni! E kad si popijete taj sok, čaj ili nešto treće, zubi su vam opet iste boje s kojom ste krenuli. Ovaj proizvod ima odličan marketing, pa sam i ja pokleknula :D.


Udavila sam vas, znam! Nakupilo se proizvoda, a nije mi se dalo sad pisati pola, a polovicu opet čuvati u vrećici. Sve (osim primera) sutra ide u smeće.

Koji su proizvodi vas u zadnje vrijeme razočarali? Imamo li zajednička razočarenja? Da li možda volite koji od proizvoda koji su mene razočarali?




You Might Also Like

30 comments

  1. Essence baza mi je odlična,također pasta za zube,piše da je efekat trenutan :D Tako da meni je okej,par sati budu bjelji.
    Gledala sam tu okoloočnu kremu,sad je preskačem definitivno.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vidiš kako se iskustva razlikuju od osobe do osobe. Meni je npr. fenomenalna Artdeco baza, a baš u zadnje vrijeme čitam po blogovima da se masi ljudi baš ne sviđa :D

      Delete
  2. Probala sam samo Essence bazu za sjenila i slažem se da ne uradi ništa posebno što se tiče pigmentacije sjenila, ali meni je odgovarala s obzirom da imam masne kapke, produžila je trajanje sjenila i sjenilo se nije skupljalo u pregibu. Volim ovakav tip posta, kada ne znam šta da kupim, barem znam šta da ne kupim :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. " kada ne znam šta da kupim, barem znam šta da ne kupim" baš si me nasmijala :D

      Delete
  3. Nisam probala nijedan od recenziranih proizvoda i sad vidim da je dobro što nisam ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma sve ti je to individualno.. Možda bi tebi nešto i odgovaralo od gore navedenih proizvoda, nikad ne znaš ;)

      Delete
  4. Ma nisi udavila, volim ja ovakve postove. Najvise mrzim kad kupim nesto sto svi apsolutno hvale, pod tim najvise mislim na preparativu a narocito na onu za problematicnu kozu, a recenzije su pisane nakon dvije sedmice :/ Da ne spominjem jos da je tu vecina sponzorisanih tekstova...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inače nemam ništa protiv sponzoriranih tekstova, naravno ako je recenzija iskrena! Baš sam u zadnje vrijeme čitala puno recenzija baš za preparativnu kozmetiku (neću sad tu imenovati), ali nije mi jasno da od 20-tak recenzija, 20-tak različitih tipova kože, apsolutno svima odgovara :).. Još mogu pregrmiti ako proizvod nije skup, pa nasjednem :).
      Hvala ti na komentaru :)

      Delete
    2. Upravo to! Ili kada djevojke koje nemaju problematicnu kozu recenziraju proizvode namijenjene takvoj i onda im je kao super. Pa nemate akne uopste koje uklanjate i rjesavate, naravno da je super :D

      Delete
    3. hahahahah, baš si me nasmijala sad!! Da, na kraju ispaštamo mi koje mahnito tražimo proizvode koji bi nam pomogli, a onda nam ti isti "odlični" proizvodi još više zakompliciraju život :)

      Delete
  5. essence baza je i kod mene u postu proizvoda koji su me razočarali..i upravo to-ne radi ništa! drago mi je da nisam jedina kojoj je ovaj proizvod bio fail dok su ga svi drugi hvalili...moment sjenila sam probala, i pigmentaciji skidam kapu..sjajila nisam, i sad znam da ni ne trebam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imam i ja jedno Moment sjenilo i odlično je pigmentirano!! Vidjela sam da si i ti pisala o Essence bazi, drago mi je da nisam jedina :)

      Delete
  6. ja sam essence kremu probala dvaput, tekstura je lijepa ali mi se mrvila na licu, kako bi ju stavila tako se ona samo smrvila sa mog lica :D essence baza mi je dobra, imala sam onu staru formulu, ovu tvoju sa novom nisam probala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam ni znala da su mijenjali formulu Essence baze!
      Joj imaš sreće što ti se krema samo mrvila na licu, meni je napravila pravi mali nered!! Nikad više :)

      Delete
  7. jako koristan post :D
    od navedenog sam koristila samo essence bazu, i meni je bila dobra..ali recimo sad koristim artdeco i ta mi je bolja :D
    Essence kreme za lice me od samog starta odbijaju :D tako da je ovo samo potvrda mojih pretpostavki :D
    Eveline roll on sam imala u planu kupiti,, i dobro da nisam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja isto jako volim Artdeco bazu! Essence kreme nemoj ni probavati :), a roll on, ne znam, nisam ga bacila, iskoristit ću ga, ali vjeruj mi na riječ kad ti kažem da mi bolje i brže pomogne pasta za zube kad ju stavim na prištić ;)

      Delete
  8. Kozmo piling, predivne slike, hvala lipa, baš si me nasmijala :D Ža mi je essence baze, ali mens' čini da je neću uzimat. Koristan post, odličan je! :D

    ReplyDelete
  9. Meni je Essence baza odlična, puno bolja od hvaljene Avon baze :) I ne nakuplja mi se u pregibu kapka, ali to ovisi o obliku samog kapka :D Ali peckanje ne treba trpiti jer ti očito nešto od sastava u proizvodu ne odgovara. Ostale proizvode nisam probala i mislim da ni neću :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam probala Avonovu bazu, mada sam ju imala u planu naručiti. Nije skupa..
      Slažem se, nikakvo peckanje, pogotovo u području oko očiju se ne bi trebalo trpiti, ma koliko hvaljen proizvod bio!!
      Barem se neće baciti, biti će za buduće swatcheve :)

      Delete
  10. eto vidiš, meni je recimo kozmo piling fantastičan, ako ti je ostao mastan film na licu mislim da ga nisi dovoljno isprala, to se meni desilo nakon prve upotrebe, zato ga koristim pod tušem ;)
    i essence baza mi je krasna, već je duuugo koristim :D
    to samo potvrđuje da sve imamo različiti tip kože pa tim i različite potrebe, i da nema teorije da svima sve odgovara :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Može biti da ga nisam dovoljno isprala, to bih još i pregrmila da mi je piling bio dobar. Imala sam osjećaj da nije ništa napravio. Inače preferiram pilinge sa više (puno više) zrnaca.

      Delete
  11. Davno sam i ja kupila Essence kremu i bila mi je bezeze. Baza za sjenilo mi je s vremenom postala preslaba i neučinkovita.. Kozmo piling nisam probala ali sam kupila masku i ne da mi je bila loša, vec mi je bila odvratna :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sva sreća da nisam vidjela tu masku, jer bih vjerojatno i nju ubacila u košaricu :)

      Delete
  12. Mislim da sam davnih dana probala ovaj Balea fluid i nisam ga uspjela potrošit do kraja koliko mi je bio loš.
    Essence I <3 Stage baza mi je skroz okej, probala sam i bolje no za svaki dan ova u potpunosti ispunjava moje potrebe :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma ja sam ga trošila zajedno sa bratom, pa ga nije bio problem potrošiti, ali nije nam pomogao u borbi sa aknama :)

      Delete
  13. Nisam isprobala ništa od navedenih proizvoda, no čula sam same pohvale na račun ovog pilinga pa šteta što i tebi nije odgovarao.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš zbog silnih pohvala sam ga i kupila, ali eto meni nije odgovarao..

      Delete
  14. Stvarno koristan post, nisam nista od ovog probala a sad mislim da ni necu :/ ovaj piling bas ni ne lici na piling dobro kazes, premalo je zrnaca..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Definitivno premalo zrnaca za moj ukus. I tekstura mi ne odgovara, premasna i ostavlja taj masni sloj na koži nakon upotrebe..

      Delete

Recent posts

StatCounter

Instagram