Mixa pjenasti gel za umivanje za suhu i osjetljivu kožu / Anti dryness

8/09/2017


Mixa, koja postoji još od daleke 1924. godine, relativno je mlada na našem tržištu. Ja sam ju tek počela otkrivati. Neki proizvodi su mi odlično odgovarali, neki su bili ok, no još nisam naišla na njihov proizvod koji bi mi bio baš jako loš.
Mixa je posebno specijalizirana za njegu osjetljive kože, a u asortimanu imaju veliki broj proizvoda od kojih je kod nas dostupan samo dio.

Moja koža nije osjetljiva, ali moram vam priznati da mi je u trenutku kupovine već bilo preko glave moje masne i dehidrirane kože sa suhim ljuskicama po obrazima. Kupila sam ju po zimi kada mi je koža konstantno izložena ili hladnom vjetru ili suhom, toplom zraku..
Ambalaža je napravljena od prozirne, čvrste plastike što je super jer uvijek vidite koliko vam je još proizvoda ostalo u bočici. Dozira se pumpicom koja ima sistem "zaključavanja" pa kada ju okrenete na lijevu stranu ona će spriječiti situaciju u kojoj bi vam proizvod mogao iscuriti van, u slučaju da se pumpica stisne, primjerice u torbi. To ga čini travel - friendly proizvodom!!


Proizvod je hipoalergenski i bez parabena, kao i svi Mixini proizvodi. U sebi sadrži njegujuću kremu i hidratantni glicerin koji štite kožu od isušivanja prouzrokovanog tvrdom vodom. Ja sam ga koristila i ujutro i navečer. Također, služio mi je i za skidanje šminke. 
Iako pritiskom na pumpicu izađe normalna količina proizvoda van, meni je i to bilo previše jer se gel jako zapjeni u kontaktu s vodom, pa sam pazila prilikom doziranja i koristila samo pola pumpice. To je vjerojatno i razlog što mi je tako dugo potrajao.
Miris mu je jako ugodan, osvježavajući, a ujutro i razbuđujući! Koža je nakon umivanja mekana na dodir i baš svježa! Gel me nije nimalo isušio i nije bilo osjećaja zatezanja nakon umivanja. Također, nikakvih loših reakcija, u vidu akni, nisam imala dok sam ga koristila. Mislim da mi je čak i pročistio kožu. 
Kod korištenja treba jako paziti da proizvod ne dođe u doticaj s očima, jer se to dogodilo meni. Nisu me pekle oči, nego sam imala osjećaj da mi je isušio oko. Jako neugodno. Kasnije sam išla čitati ambalažu i vidjela sam da se preporučuje izbjegavanje korištenja u području očiju. To mi nekako nema smisla s obzirom na to da se ipak radi o gelu za umivanje..
Drugi minus je to da cjevčica kojom proizvod izlazi van iz bočice ne doseže skroz do dna bočice, pa mi je na dnu ostalo gela za dobrih desetak korištenja. No, to se da iskoristiti ako se svako jutro i svaku večer otvara grlo bočice. Meni se s tim nije dalo zafrkavati, pa sam gel proslijedila u vrećicu s potrošenim proizvodima.


Meni se ovaj gel jako sviđa neovisno o tome što nije namijenjen području očiju. Lijepo i temeljito je čistio kožu, ostavljajući je mekanom i elastičnom. Ne mogu tvrditi da me je riješio dehidriranosti, jer to samo sa umivalicom nije moguće, ali u krajnjem slučaju nije mi pogoršao već postojeće stanje i nije prouzročio zatezanje kože nakon umivanja. 
Vjerujem da ću u zimskom periodu ponovno baciti oko na Mixin asortiman u potrazi za novom umivalicom!

Kakva su vam iskustva s Mixa proizvodima? Da li ste isprobale ovaj gel za umivanje?

You Might Also Like

2 comments

  1. Nisam probala ovaj, ali trenutno koristim onaj u roza bočici koji je protiv crvenila kože. Namam taj problem ali sam ga uzela jer mi je djelovao blago i jako sam zadoviljna. Nije me isušivao nigdje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kod tebe sam i čitala recenziju Mixinog gela za umivanje, baš tog rozog!! Sad kad razmislim, puno sam ja tog kupila zbog tebe!! :) Jel imaš problem sa isušivanjem oka kad ti proizvod uđe u oko?

      Delete

Recent posts

StatCounter

Instagram